RASTE BROJ ZARAŽENIH U CRNOJ GORI: Budva demantovala da je sistem u KOLAPSU!
Budva, Foto: Rina

KORONA

RASTE BROJ ZARAŽENIH U CRNOJ GORI: Budva demantovala da je sistem u KOLAPSU!

Navedeno je da je u ovo vreme prošle godine, u Budvi boravilo oko 7.000 gostiju, a da ih je danas registrovano oko 65.000

Objavljeno: 19:18h

Dom zdravlja Budva demantovao je danas da je sistem u kolapsu navodeći da gradjani i turisti imaju kvalitetnu uslugu i da sve funkcioniše, dok opozicija u Crnoj Gori poziva da se uvedu strože mere u državi koja je potpuno otvorena i u kojoj boravi oko 190.000 turista ali i raste broj zaraženih od korona virusa.

Glavna sestra Doma zdravlja Budva Ljubinka Vuković izjavila je za Nova.rs da su polovina zaraženih na primorju turisti, a ima i onih sa simptomima koji neće da se testiraju da im ne propadne letovanje ili sa pozitivnim testom napuštaju izolaciju, te da je sistem u kolapsu, a iz te ustanove danas su naveli da je epidemiološka situacija u Budvi kao i u celoj Crnoj Gori složena i zahteva oprez.

"Sve paušalne i neprecizne izjave od onih koji nisu visokospecijalizovani za prevenciju i kontrolu epidemija donose dodatnu zabunu i doprinose pogrešnom opštem utisku do kog se dolazi zaboravljajući da u Budvi boravi najveći broj od ukupnog broja turista u odnosu na ostale opštine", istaknuto je u saopštenju DZ Budva.

Navedeno je da je u ovo vreme prošle godine, u Budvi boravilo oko 7.000 gostiju, a da ih je danas registrovano oko 65.000.

"Sve službe, kako opštinske tako i republičke su umnogome povećale svoje kapacitete kako bi adekvatno odgovorile trenutnoj situaciji. Pritisak na zdravstveni sistem u opštini Budva je značajno uvećan, ali s obzirom na pripreme koje su ranije sprovedene sistem funkcioniše", piše u saopštenju DZ Budva.

U Crnoj Gori koja je potpuno otvorena za turiste raste broj obolelih a opoziciona Demokratska partija socijalista je tražila da se pooštre epidemiološke mere.

Iz Ministarstva zdravlja je medjutim saopšteno da je licemerno da javnost "prepadaju oni koji su od svih mera znali samo za zaključavanje Crne Gore".

Crna Gora je prošle godine bila potpuno zaključana, što se negativno odrazilo na prihode od turizma koji je glavna privredna grana.

Ove godine, medjutim, kako je rekao ministar za ekonomski razvoj Jakov Milatović u zemlji boravi oko 192.000 turista, što je 96 odsto u odnosu na rekordnu 2019.godinu.

Po opštinama najveći broj slučajeva infekcije korona virusom na 10.000 stanovnika registrovan je u Budvi.

U Crnoj Gori je od jučerašnjeg preseka registrovano 279 novozaraženih, preminulih nije bilo. Aktivnih slučajeva kovid-19 je 2.602.

Bonus video:

01:44

DR MILANKO O NOVIM SOJEVIMA KORONA VIRUSA: Činjenica je da virus mutira, najprisutniji je beta soj!

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.