NE OSEĆAM SE BEZBEDNO Dikić se plaši albanskih terorista u zatvoru!
Foto: Dado Đilas

HTELI da ga zalepe!

NE OSEĆAM SE BEZBEDNO Dikić se plaši albanskih terorista u zatvoru!

Dikić nije imao primedbi na postupanje uniformisane i zatvorske policije, za razliku od policije u civilu
Objavljeno: 23:05h

Bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić, koji je sa još 19 srpskih državljana uhapšen 15. oktobra zbog sumnje da je planirao napad na državne institucije Crne Gore tokom izborne noći, tvrdi da je protiv četničkih grupacija i da se ne oseća bezbedno zbog njegovog ranijeg rada protiv albanskih terorista.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Predsednik Saveta za građansku kontrolu policije Aleksandar Saša Zeković, koji je u petak razgovarao sa pritvorenim srpskim državljanima u podgoričkom zatvoru, saopštio je da niko od njih nije imao primedbe na tok saslušanja i postupanje policije u uniformi u zatvoru, iako se iz izveštaja vidi da to nije tačno!

foto: Dado Đilas/Fonet

Pod inicijalima B.D. (1970), penzionisani general i bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, označen kao vođa grupe, u razgovoru sa Zekovićem je rekao da je on "protiv četničkih grupacija", a kamoli da se dovodim u vezu sa njima".

Dikić, navodi Zeković u izveštaju, nije imao primedbi na postupanje uniformisane policije i zatvorske policije, a kazao je i da su profesionalni, za razliku od policije u civilu.

- Kad su me hapsili pošto sam bio vezan, službenik u civilu, oko 52-53 godine, sede kose, visine 1,85/90, više puta mi je rekao "Hoćeš li da te zalepim?", ispričao je Dikić.

Naveo je i da mu nisu saopštena prava i da zato nije potpisao dokument koji se na to odnosi. Imao je i primedbe na sadržaj zapisnika oduzetih predmeta i stvari, ali ih nije uveo u zapisnik, koji je potpisao.

Dikićeva primedba je, navodi se u Izveštaju Saveta, ključ i telefon koji su mu, kako kaže, podmetnuti od policijskog saradnika. Taj telefon je, prema navodima, dobio ispred tržnog centra "Delta city" neposredno pred hapšenje, a ključeve je u auto ubacio policijski saradnik prilikom napuštanja motornog vozila, nakog čega je usledilo momentalno hapšenje.

foto: Nebojša Mandić

Ističe da je od prvog trenutka insistirao da se uradi detaljan telefonski listing i da mu se omogući poligrafsko testiranje.

Prema njegovim riječima, aktivan je u Patriotskom pokretu Srbije i ne oseća se bezbedno, jer mu sigurnost može biti ugrožena zbog njegovog ranijeg rada protiv albanskih terorista, a u istražnom zatvoru mu se, kako tvrdi, ne mogu osigurati uslovi adekvatni njegovom zdravstvenom stanju, jer je "osoba sa invaliditetom i boluje od karcinoma".

(Espreso.co.rs / Alo / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.