Od svih srpskih vladara, samo trojica NISU BILI CRNOGORCI! (FOTO) (VIDEO)
Foto: wikipedia / public domain, Profimedia, Dragana Udovičić

uvek na vrhu!?

Od svih srpskih vladara, samo trojica NISU BILI CRNOGORCI! (FOTO) (VIDEO)

Uvidom u istoriju srpskih vladara i dinastija lako se može doći do činjenica da je Crna Gora oduvek bila rasadnik srpskih vođa
Objavljeno: 23:22h

4. Slobodan Milošević

Još jedan iz plemena Vasojevića bio je na čeku Srbije. Porodica Milošević vodi poreklo iz Lijeve Rijeke, a Slobodan je rođen u Požarevcu 20. avgusta 1941. godine. Završio je Pravni fakultet u Beogradu, ne kome je bio primljen u Savez komunista Jugoslavije.

foto: Profimedia

Karijeru je počeo u "Tehnogasu", gde je radio i njegov prethodnik na mestu predsednika Srbije, Ivan Stambolić. Početkom osamdesetih godina prošlog veka, poslat u Njujork gde je radio kao predstavnik "Beobanke".

Direktorske pozicije je napustio 1983. i od tada pa sve do pada sa vlasti 2000. godine bio je posvećen politici. Najveći lični trijumf doživeo je 28. juna 1989, na Vidovdan, kada se obratio prisutnima na Kosovu Polju na obele žavanju 600. godišnjice Kosovske bitke. Njegov tadašnji govor na Gazimestanu neki karakterišu kao zvanični početak uzdizanja srpskog nacionalizma, što je imalo velikog uticaja na raspad Jugoslavije.

Predsednik Srbije bio je od 1990. do 1997. a potom i Jugoslavije do 5. oktobra 2000. godine. Godine njegove vladavine obeližili su raspad Jugosavije, ratovi u Hrvatskoj, u Bosni i na Kosovu, NATO bombardovanje SR Jugoslavije, sankcije, hiperinflacija i veliko osiromašnje stanovništva. Umro je 12. marta 2006. u Hagu, gde mu je suđeno za ratne zločine.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.