OGLASIO SE ADVOKAT Rista Jovanovića: " Svedoci nisu znali da ponove ni reč, ali je svedočenje prihvaćeno?!"
Risto Jovanović, Foto: Twitter printscreen

NEVEROVATNO

OGLASIO SE ADVOKAT Rista Jovanovića: " Svedoci nisu znali da ponove ni reč, ali je svedočenje prihvaćeno?!"

Jovanović je uhapšen kada se pobunio zbog maltretiranja monahinje na izlazu iz Gazimestana kojoj je kosovska policija pretresala lične stvari

Objavljeno:

Ističući da je kazna od šest meseci zatvora koju je danas izrekao Osnovni sud u Prištini, Risti Jovanoviću iz Podgorice koji je uhapšen na Gazimestanu za Vidovdan, zamijenjena novčanom kaznom od 6.700 evra, advokatica Jovana Filipović ponovila je da svedoci optužnice, pripandici policije tzv. Kosova, nisu znali da ponove ni jednu reč koju je Risto Jovanović izgovorio na proslavi Vidovdana ali da je sudija prihvatila njihovo svedočenje.

- Čekamo da vidimo obrazloženje presude detaljno, kako bismo uložili žalbu Apelacionom sudu a danas ćemo uplatiti novac od 6.700 evra kako bi Risto što pre otišao kući ali ćemo svakako uložiti žalbu jer ne postoji apsolutno ni jedan dokaz koji bi potvrdio suprtno - izjavila je posle izricanja presude Jovanoviću advokatica Filipović koja je dodala da je Risto došao na Gazimestan kako bi pružio podršku svojoj braći i sestrama i donio humanitarnu pomoć, odnosno da je širio ljubav, a ne mržnju kako ga tereti tužilaštvo.

Sve reči iz optužnice izvučene su iz konteksta u cilju donošenja presude koja ni u kom slučajunije potkrepljena dokazima. Novac ćemo uplatiti kako bi Risto otišao kući ali ćemo svakako uložiti žalbu Apelacionom sudu na ovakvu presudu - dodala je Filipovićeva objašnjavajući da je novčana kazna od 6.700 evra previsoka čak i po zakonima tzv. Kosova gde je jedan dan u zatvoru 20 evra, tako da bi kazna od šest meseci, kako je istakla, trebala da bude gotovo upola niža.

Ona je izrazila očekivanje da će Apelacioni sud uvažiti žalbu i osloboditi Rista svake krivice.

Inače, sudija Vljora Pacoli izrekla je danas presudu Jovanoviću od 6.700 evra na ime šestomjesečne zatvorske kazne, odnosno 150 evra za sudske troškove i 30 evra na ime uvrede "žrtava". Jovanović, kojem je takođe određena zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju u periodu od pet godina, tereti se za "izazivanje mržnje i netrpeljivosti" među zajednicama na Kosovu i Metohiji odnosno da je na Gazimestanu uzvikivao "Ubij Šiptara", "Kosovo ćemo oprati krvlju" kao i "kada se okrenem desno Šiptarima će biti tesno" što je odbrana poricala odnosno da su ove rečenice izvučene iz konteksta.

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU: Filip Vukosavljević
09:07

ESPRESO INTERVJU: Filip Vukosavljević

(Espreso/Novosti online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media