LUDILO U CG: Opozicija ne priznaje izbore, hapšenja uticala na rezultat!?
Foto: Fonet

izbore pratile zloupotrebe...

LUDILO U CG: Opozicija ne priznaje izbore, hapšenja uticala na rezultat!?

Četiri opozicione partije dogovorile se da ne priznaju rezultat izbora u Crnoj Gori
Objavljeno:

Samo dan nakon održanih parlamentarnih izbora, koalicija Ključ, Demokratski front. Demokratska Crna Gora i Socijaldemokratska partija neće priznati njihov rezultat.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Lideri ovih stranaka tu odluku obrazlažu događajem koji je obeležio dan uoči izbora, kao i 16.oktobar-izborni dan, kada se, kako tvrde, desio pokušaj državnog udara što je prema njima uticalo na rezultat.

Vest da je uhapšeno 20 državljana Srbije zajedno sa bivšim komandantom Žandarmerije Bratislavom Dikićem koji su osumnjičeni da su imali nameru da zauzmu institucije, pucaju u narod, osvoje državni parlament i uhapse Mila Đukanovića, lidera DPS, stavilo je u drugi plan izjašnjavanje građana.

foto: AP / Darko Vojinović

- Rezultate ne treba priznati imajući u vidu da su ovaj izborni proces pratile takve zloupotrebe koje su po sadržaju i broju nadmašile sve prethodne izborne procese u istoriji parlamentarizma Crne Gore, navodi se u saopštenju. Lideri partija su konstatovali da su pojedini mediji dan pre izbora najavili, a državni organi u nedelju saopštili da se tokom dana desio pokušaj državnog udara. Nezvanično, opozicija zahteva da nezavisna komisija sa predstavnicima međunarodne zajednice ispita sve činjenice u vezi sa ovim događajem, i narodu saopšti ko su izvršioci, a ko nalogodavci ovog krivičnog dela. - Ne mogu zajedno saslušavanja, državni udari i slobodni izbori, smatra Slaven Radunović, jedan od lidera DF.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.