ABAZOVIĆ KRIVI BEOGRAD ZA RASPIRIVANJE SUKOBA! Potpredsednik Vlade smatra da se Srbija meša u dešavanja u CG
Dritan Abazović, Foto: printscreen

UŽAS

ABAZOVIĆ KRIVI BEOGRAD ZA RASPIRIVANJE SUKOBA! Potpredsednik Vlade smatra da se Srbija meša u dešavanja u CG

Ponovio je da Rezolucija nije usmerena protiv bilo kog naroda i da njeno usvajanje ne vidi kao neprijateljski čin i da smatra da bi to trebalo da urade sve zemlje kako bi na to pitanje bils stavljena tačka

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas da nije zadovoljan izjavama zvaničnog Beograda u poslednje vreme i ocenio da one ne doprinose umanjenju tenzija.

Abazović je na pres konferenciji u Sarajevu rekao da možda postoji doza odgovornosti i sa strane Crne Gore i dodao da se zalaže za prevazilaženje nedoumica u džentlmenskom dijalogu, prenosi Pobjeda.

Izrazio je uverenje da će i sa druge strane prevladati taj koncept i da će ovo što se dešava u poslednje vreme biti tumačeno, kako je rekao, kao "incidentna epizoda".

Abazović smatra da Crna Gora treba da resetuje odnose sa Srbijom i da ih unapređuje na pravi način kako dolikuje najbliskijim mogućim državama.

Na pitanje o mešanju Srbije u dešavanja u Crnoj Gori, Abazović je odgovorio da je reč o političkim ocenama.

"Taj uticaj drugih država je nešto što se dešava i u drugim zemljama. To se dešava na više načina, kroz kapital, medijsku scenu, ali ne bih pravio veliku dramu od toga. Naravno da moramo da na sve načine zaštitimo nacionalne interese", rekao je Abazović.

Govoreći o usvajanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Crne Gore, on je ocenio da je to civilizacijski čin i izrazio je žaljenje što neki, kako je kazao, nemoralno pokušavaju da na žrtvama Srebrenice grade svoj politički rejting.

Ponovio je da Rezolucija nije usmerena protiv bilo kog naroda i da njeno usvajanje ne vidi kao neprijateljski čin i da smatra da bi to trebalo da urade sve zemlje kako bi na to pitanje bils stavljena tačka.

Abazović boravi u Sarajevu, a sutra bi trebalo da u Srebrenici prisustvuje obeležavanju godišnjice zločina nad Bošnjacima u tom gradu 1995. godine, za koji zvaničnici Federacije BiH smatraju da je genocid, dok Srbija i Republika Srpska ističu da je reč o zločinu, a ne genocidu.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.