ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: Ekspertska vlada dobila snažnu podršu VELIKE BRITANIJE!
Zdravko Krivokapić, Foto: Profimedia

BROJNI IZAZOVI NA PUTU

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: Ekspertska vlada dobila snažnu podršu VELIKE BRITANIJE!

On je naglasio da se nova Vlada bori kako protiv uticaja trećih strana, tako i protiv zarobljene države

Objavljeno:

Ekspertska vlada je dobila snažnu podršku Velike Britanije da je na pravom putu i od toga puta nećemo odustati, kazao je predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić nakon sastanka sa premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom. On je, u izjavi nakon sastanka, kazao da je još od pre stupanja na funkciju predsednika vlade bio posvećen očuvanju prozapadnog kursa zemlje. Krivokapić je istakao da postoje brojni izazovi na tom putu.

"Posebno maligne aktivnosti i hibridne pretnje iz okruženja, koje nisu usmerene samo na Vladu, već i na mene lično. Ova Vlada je veliko razočaranje za treće strane, jer su mislili da bi moglo doći do promene spoljnopolitičkog kursa zemlje nakon izbora, ali i velika nada za naše eurofilski i prozapadno orijentisane gradjane koji konačno, posle 30 godina vladavine jedne partije, imaju nadu da bi ova Vlada mogla da se izbori sa prethodnim nedostacima", poručio je Krivokapić.

On je naglasio da se nova Vlada bori kako protiv uticaja trećih strana, tako i protiv zarobljene države.

"Stabilokratije nisu vrednosti koje mi kao Vlada i kao društvo delimo, a pogotovo ne za UK, državu koja je prije 800 godina usvojila "Magna Carta Libertatum", kao prvi znak da svaki nosilac vlasti mora da bude odgovoran pred svojim građanima", kazao je predsednik crnogorske Vlade.

Premijer je saopštio da je učinjena posebna čast Crnoj Gori, jer je u pitanju istorijski trenutak kada premijer Ujedinjenog Kraljevstva prima u posetu premijera Crne Gore.

"To je znak da naša saradnja kreće novim tokom, unapredjenja bilateralnih odnosa, jače podrške Crnoj Gori na njenom reformskom putu. To smo dobili uveravanje od Džonsona i svih sa kojima smo se sreli. Ovo je novi početak za Crnu Goru, u kojem Crna Gora kreće putem uredjenosti, stabilnosti i izdizanja ekonomskih kapaciteta u smislu jačanja privrede i turzima", rekao je Krivokapić nakon sastanka.

Poručio je i da će Crna Gora će pobediti znanjem, a kroz jačanje obrazovanja će se podsticati kvalitet.

Na početku sastanka Džonson je istakao da je ovo istorijski trenutak za Ujedinjeno Kraljevstvo, te da mu je zadovoljstvo da ugosti Krivokapića.

"Zadovoljstvo mi je da Vas ugostim jer je ovo prvi put da premijer Ujedinjenog Kraljevstva ugosti premijera Crne Gore", kazao je Džonson.

Britanski premijer ;je saopštio da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava reformske procese u Crnoj Gori, kao i napore koje Vlada ulaže u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Džonson je istakao i da Crna Gora ima snažnu podršku u delu euroatlantskih integracija.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.