ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: Nije zabeležno u istoriji Crne Gore toliko otrovnih strela iz SRBIJE!
Zdravko Krivokapić, Foto: Profimedia

crnogorski premijer

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: Nije zabeležno u istoriji Crne Gore toliko otrovnih strela iz SRBIJE!

Krivokapić je kazao da je Crna Gora, a ne Beograd, matica Srba koje žive u Crnoj Gori i "to je činjenica"

Objavljeno:

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio da nije zabeleženo u istoriji Crne Gore da u tako kratkom periodu "toliko otrovnih strela neko upućuje premijeru, predsedniku Skupštine, kao sada iz Srbije, i da ih na taj način pokušavaju proglasiti izdajnicima".

"Odgovarajući na slično pitanje, citirao sam Marka Miljanova, što je ocenjeno da nije diplomatsko. Marko Miljanov je kazao da 'ako vas napadaju, nemojte odgovarati, jer ako imaju imalo obraza zastiđeće se za to što rade", rekao je on poslanicima u Skupštini Crme Gore.

Na sednici nisu poslanici vladajućeg Demokratskog fronta (DF) i opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) koji bojkotuju rad Skupštine. DF se za bojkot odlučio zbog usvajanja Rezolucije o Srebrenici, a DPS zbog usvajanja tužilačkih zakona.

Krivokapić je rekao da želi dobrosusedske odnose sa Srbijom, a "što je do nas, učinilo smo. Sarađivali smo na nivou ministara i bukvalno ne postoji ni jedan ministar koji nije posetio Srbiju, osim premijera", naveo je on.

Krivokapić je kazao da je Crna Gora, a ne Beograd, matica Srba koje žive u Crnoj Gori i "to je činjenica".

A to što rade "određeni srpski političari... pokušava da pretvori naš prostor u večite sukobe. Zato jedini način da sve prevaziđemo jeste da budemo građanska država koja dosad to nije bila, jer da jeste, ne bi bilo takvih podela", ocenio je Krivokapić.

On je rekao i da je veliki broj turista iz Srbije u Crnoj Gori pokazatelj da zaoštravanje političkih odnosa neće uticati na svakodnevni život građana dve zemlje.

"Ubeđen sam u to. Dnevna politika ne sme biti prepreka za saradnju u ekonomiji i kulturi i svim drugim oblastima. Politika nikada nije mogla da utiče na međuljudske odnose naših građana jer smo upućeni jedni na druge", rekao je Krivokapić i potvrdio da će njegova vlada nastaviti da radi shodno ustavnim i zakonskim ovlašćenjima.

Lideri stranaka koje čine parlamentarnu većinu, sastaće se danas u 17.00 sati da bi razgovarali o prevazilaženju političke krize koja je eskalirala posle smenjivanja ministra pravde Vladimira Leposavića na zahtev premijera i usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Ostavku premijera Krivokapića traži Demokratski front (DF), najjači savez vladajuće većine, a prethodnih dana su lideri tog saveza i Krivokapić razmenjivali teške optužbe.

Krivokapić je danas govorio i o incidentima kod verskih objekata i izneo da Uprava policije nema saznanja da su to bile "koordinisane akcije", već "dela pojedinca ili manjih grupa koje svoje nezadovoljstvo ispoljavaju različitim oblicima nasilja".

"Upravo danas mala grupa je pokušala da upadne u Cetinjski manastir i bili su sprečeni", rekao je premijer i dodao da se to stalno dešava što daje osnova za pretpostavku da se ipak radi o "koordinisanom pristupu".

"U Crnoj Gori se još nije desilo da bude otkriven nalogodavac, obično budu otkriveni samo počinioci. Mene ne interesuje ko je izvršio, nego ko je nalagodovac", rekao je Krivokapić.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.