ANDRIJA MANDIĆ: Skupština Crne Gore presudila SRBIMA gore od HAŠKOG SUDA!
Andrija Mandić tvrdi da ni parlament BiH nije doneo ovakvu rezoluciju, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

rezolucija

ANDRIJA MANDIĆ: Skupština Crne Gore presudila SRBIMA gore od HAŠKOG SUDA!

Crna Gora je i ranije korišćena za slične operacije, kada se priznavala lažna država Kosova, ali i niz drugih radnji koje su bile protiv većinske volje građana, ukazao je Mandić.

Objavljeno:

Jedan od lidera najuticajnijeg vladajućeg Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je danas za Tanjug da je Skupština Crne Gore usvajanjem rezolucije o Srebrenici presudila srpskom narodu na način kako to nije učinio ni haški sud.

"Reč genocid ušao je u skupštinsku rezoluciju u kojoj se srpski narod proglašava genocidnim. Ni parlament BiH nije doneo ovakvu rezoluciju niti je u BiH bilo uslovljavanja kao što je bilo uslovljavanja za Demokartski front da ne uđe u vladu", kaže Mandić.

Ističe i da je Crna Gora odabrana kao platforma da usvoji jednu ovakvu rezoluciju sa kojom će sad ''trčati'' od parlamenta do parlamenta širom Zapadnog Balkana tražeći da bude usvojen istovetni tekst.

Crna Gora je i ranije korišćena za slične operacije, kada se priznavala lažna država Kosova, ali i niz drugih radnji koje su bile protiv većinske volje građana, ukazao je Mandić.

"Neko je procenio da se sa jednom malom državom može da radi šta god se želi... Uspeli smo da se organizujemo i da na pravi način definišemo naš položaj. Ružno je da sada tu snagu i ideju, nacionalni duh i odanost našoj pravoslavnoj crkvi tako bagatelišemo i uđemo u bilo kakvu trgovinu kojom bi poništili to što smo uradili".

Podsetio je da je u samoj Srebrenici danas na vlasti koalicija srpske stranke (SNSD) i Bošnjaka "Ni Bošnjaci ni Srbi nisu pomišljali da uslovljavaju jedni druge, ali u Crnoj Gori je bilo uslovljavanja Demokratskog fronta nakon 30. avgusta..", rekao je Mandić, koji je predsednik Nove srpske demokratije.

Ono što je, prema njegovim rečima, bilo čudno je da su ljudi koji dele politička, ideološka i nacionalna uverenja DF-a to snažno podržavali verujući da će isključivanjem srpskih autentičnih političara iz vlasti navodno obezbediti i dati dovoljno manevarskog prostora Zdravku Krivokapiću.

Mandić ističe da je Krivokapić, kako kaže, bio uporišna tačka za nekog ko je procenio da on nikada neće izdati i da će uvek stajti uz svoju crkvu.

Zbog svega toga, kaže, Krivokapić je od jednog anonimnog čoveka postao nosilac liste Za budućnost Crne Gore na parlamentarnim izborima, a potom i premijer.

"Ali, kada se sve gradi na trošnom materijalu i na slaboj tački oslonca čitava nacionalna priča nije neko iznenađenje ...", jasan je Mandić.

Govoreći o smenjenom ministru Vladimiru Leposaviću, Mandić kaže da treba da služi na čast što nije pristao da krene putem kojim je krenuo njegov premijer.

"Ministar nas je obradovao, pokazao je da zastupa istinu i nije bio spreman na ono na šta je bio spreman Krivokapić i pojedini ministri u vladi koji se predstavljaju kao odani Crkvi", kazao je Mandić.

Bonus video:

03:38

AKO ŽENA MOŽE DA VODI DRŽAVU, ŠTO NE BI MOGLA DA VOZI TRAMVAJ?! Upoznajte NEVENU, prelepu vozačicu tramvaja

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.