CRNOGORSKO PARČE RAJA DOBILO PRIZNANJE OD FORBSA: Proglašeno je za jednu od najlepših PLAŽA EVROPE
Crna Gora, Foto: Profimedia

NAJLEPŠE PLAŽE EVROPE

CRNOGORSKO PARČE RAJA DOBILO PRIZNANJE OD FORBSA: Proglašeno je za jednu od najlepših PLAŽA EVROPE

U ovom elitnom društvu, pored ostrva Sveti Nikola, našle su se i plaže u Engleskoj, Italiji, Francuskoj, Hrvatskoj, Španiji i Grčkoj

Objavljeno:

Budva je još jednom pronašla svoje mesto među globalno poznatim destinacijama. Ovoga puta dospela je na listu "Devet najlepših plaža Evrope koje treba posetiti ovog leta", prestižnog časopisa Forbs.

Malo ostrvo Sveti Nikola, u Budvi, na listi je najlepših ostrva Evrope zahvaljujući glasovima koje je osvojilo u konkurenciji za "Najbolju destinaciju Evrope". Ostrvo Sveti Nikola, koje se nalazi prekoputa prelepe Budve, dom je nesvakidašnjih plaža, koje obilaze i jeleni iz ostrvske šume", navodi se u časopisu. U ovom elitnom društvu, pored ostrva Sveti Nikola, našle su se i plaže u Engleskoj, Italiji, Francuskoj, Hrvatskoj, Španiji i Grčkoj.

Ostrvo Sveti Nikola najveće je crnogorsko ostrvo na Jadranu, udaljeno pola sata od aerodroma u Tivtu i dva sata od aerodroma u Dubrovniku. Na razuđenoj obali dugoj skoro 6 km ostrvo se prostire na površini od 47 hektara. Brojna uređena i skrivena kupališta čine ga jednom od najvećih crnogorskih atrakcija. Ostrvo ima brojne uvale, pokriveno je mediteranskom vegetacijom. Ostrvo Sveti Nikola je jedna od najprepoznatljivijih slika Budve. Nekada je predstavljao i prirodni rezervat. Do ostrva se najčešće dolazi brodićem ili čamcem, dok oni malo odvažniji mogu i preplivati.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.