KRIVOKAPIĆ U ZVANIČNOJ POSETI GRČKOJ: Prvi sastanak bio je sa arhiepiskopom
Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, Foto: Profimedia

crna gora

KRIVOKAPIĆ U ZVANIČNOJ POSETI GRČKOJ: Prvi sastanak bio je sa arhiepiskopom

Crnogorski premijer je veliki vernik, blizak SPC koji je na predlog te crkve i imenovan na tu funkciju

Objavljeno:

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se danas u Atini prvo sa arhiepiskopom Atine i cele Grčke, Jeronimom tokom zvanične posete Grčkoj gde treba da se sastane sa najvišim državnim zvaničnicima.

Krivokapić je podsetio Arhiepiskopa Jeronima da veliki deo građana Crne Gore danas proslavlja veliki praznik, Svetog Vasilija Ostroškog i da je srećan što tu radost danas deli i sa njim kao predstojateljem Grčke pravoslavne crkve, saopšteno je iz kabineta premijera.

On je Jeronima informisao o statusu verskih zajednica u Crnoj Gori i kazao da je Vlada Crne Gore opredeljena da ostane garant poštovanja osnovnih ljudskih prava i sloboda, medju kojima i prava na slobodu veroispovesti.

Krivokapić je podsetio da je Skupština Crne Gore u januaru ove godine usvojila Zakon o slobodi veroispovesti ili uverenja o pravnom položaju verskih zajednica, kojim je unapredjena pravna sigurnost, uvažavajući pravni i istorijski kontinuitet tradicionalnih verskih zajednica u Crnoj Gori.

"Cilj Vlade kojom predsedavam jeste da eliminiše negativnu praksu diskriminacije i nejednakosti, te da promoviše slobodu i suštinsku jednakost verskih zajednica u njihovom delovanju", kazao je Krivokapić i dodao da će Vlada Crne Gore uskoro potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, kao najbrojnijom verskom zajednicom u Crnoj Gori.

Crnogorski premijer je veliki vernik, blizak SPC koji je na predlog te crkve i imenovan na tu funkciju.

Poznat je po izjavama da "vera pomera planine i da za to postoje dokazi", a pre nekoliko dana je na konferenciji za medije govorio o tome da ne postoji samo zemaljski život i da svi treba da pročitaju Bibliju.

Krivokapić je doktor mašinskih nauka.

Tokom posete Grčkoj najavljeno je da će se sastati sa najvišim grčkim zvaničnicima.

Bonus video:

04:27

LEON BERIŠA OVE GODINE NIJE SLAVIO ĐURĐEVDAN! Zatekli smo BEDU I OČAJ: Umesto da slavi, PREPLAKAO JE DAN!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.