CRNOGORCI OBORILI REKORD U EVROPI: Prvog dana masovne imunuzacije vakcinu primilo skoro 10.000 ljudi!
Vakcinacija, Foto: Profimedia

dobri su

CRNOGORCI OBORILI REKORD U EVROPI: Prvog dana masovne imunuzacije vakcinu primilo skoro 10.000 ljudi!

Prvu dozu primile su 7.784 osobe

Objavljeno:

Crna Gora je tokom prvog dana masovne imunizacije postigla rekord vakcinacijom skoro 10.000 građana protiv virusa korona, saopštilo je Ministarstva zdravlja.

Prvu dozu primile su 7.784 osobe, a drugu 1.482, čime je Crna Gora postavila rekord u Evropi po broju datih doza u jednom danu srazmjerno broju stanovnika.

"Prema dostupnim podacima do sada, rekorder je bila NJemačka koja je vakcinisala milion stanovnika u jednom danu, što je 1,2 odsto cjelokupne populacije. Crna Gora je danas vakcinisala 1,5 odsto stanovništva", navodi se u saopštenju.

Ministar zdravlja Jelena Borovinić Bojović rekla je da je Crna Gora među rijetkim državama svijeta koja, srazmjerno broju stanovnika, ima kapacitete da u jednom jedinom danu vakciniše skoro 10.000 građana.

"Ovo je uspjeh cijele države, sa naglaskom na građane čija je svijest o značaju vakcinacije za čistu desetku", poručila je Bojovićeva.

U Crnoj Gori do danas ukupno je dato 74.947 doza vakcina, od toga, prvu vakcinu je dobilo 48.719 građana, a 26.226 je revakcinisano.

Bonus video:

02:49
DOKTORKA NEVENKA RAKETIĆ o vakcinaciji dece u Redakciji

DOKTORKA NEVENKA RAKETIĆ o vakcinaciji dece u Redakciji

(Espreso / Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media