MILOV BRAT OD UJAKA RADI U BEOGRADU I PRIMA 7.500 EVRA MESEČNO! Sve je isplivalo na videlo
Milo Đukanović, Foto: Print Screen Youtube

ŠOKANTNO

MILOV BRAT OD UJAKA RADI U BEOGRADU I PRIMA 7.500 EVRA MESEČNO! Sve je isplivalo na videlo

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, koji gotovo svakodnevno napada Srbiju i traži od građana Crne Gore otklon od naše zemlje, udomio je svoj brata od ujaka Lazu Maksimovića na direktorsku poziciju u državnoj firmi u Beogradu, gde ima mesečnu naknadu od čak 7.500 evra!

Objavljeno:

Maksimovića je Crna Gora 2004. postavila za zamenika direktora SMATSA. Uz platu, dobio je i luksuzan auto i karticu. Za to vreme crnogorski predsednik pljuje Srbiju

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, koji gotovo svakodnevno napada Srbiju i traži od građana Crne Gore otklon od naše zemlje, udomio je svoj brata od ujaka Lazu Maksimovića na direktorsku poziciju u državnoj firmi u Beogradu, gde ima mesečnu naknadu od čak 7.500 evra! Maksimović je od 2004, dakle 17 godina u kontinuitetu, zamenik direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), gde država Srbija imao udeo od 92 odsto, a Crna Gora tek osam odsto. Pored astronomske plate, Đukanovićev brat ima na raspolaganju i luksuzni automobil, kompanijsku karticu za reprezentacije...

Razne privilegije

Lazo Maksimović je postavljen za zamenika direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore na predlog vlade Crne Gore 1. marta 2004. i od tada obavlja pomenutu funkciju. Iako je imenovan na predlog vlade Crne Gore, on prema propisima tamošnje Agencije za sprečavanje korupcije, nije javni funkcioner i nema zakonsku obavezu da podnosi izveštaj o imovini i prihodima. Međutim, Vijesti su došle do podataka da Đukanovićev brat od ujaka ima mesečnu platu u SMATSA čak 7.500 evra.

- Budući da se u SMATSA često deli i takozvana 13. plata, Maksimović je samo po osnovu redovne zarade u proteklih skoro 17 godina, koliko u ime Crne Gore sedi u vrhu profitabilne monopolističke kompanije dveju država, zaradio više od 1,6 miliona evra (ako je sve vreme mesečno zarađivao oko 7.500 evra) - navode Vijesti, kao i da im iz ove kompanije „nisu ni potvrdili, ali ni demantovali da je Maksimovićeva plata oko 7.500 evra mesečno“.

Dobro da ne vozi avion

Maksimović, dodaju, ima na raspolaganju i kompanijsku platnu karticu za reprezentaciju, a nedavno je dobio i nov službeni automobil - luksuzni SUV „volvo XC 60“.

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, kaže u razgovoru za naš list da je prava sreća što Đukanovićev rođak nije poželeo i da vozi avion:

- Imajući u vidu pozicioniranost klana Đukanovića u Srbiji, pravo je čudo da dosad nisu izveli jedan juriš na Vladu ili Predsedništvo kako bi „usrećili“ Srbiju kao što su to uradili s Crnom Gorom u ovih 30 godina. Očigledno da je njima tesno u Crnoj Gori, jer su sve izgustirali, zato im sad Beograd dođe kao desert pred konačno odredište - Dubai. Ipak smo u slučaju Maksimovića imali sreće, jer ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da je kojim slučajem poželeo da vozi avion.

Bonus video:

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi
05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media