NAČELNIK PLJEVALJSKE POLICIJE DAO OBEĆANJE: Daće ostavku ako se dokaže da je MALTRETIRAO GRAĐANE
Litija, Foto: Youtube/Printscreen/Televizija Nikšić

samo u tom slučaju

NAČELNIK PLJEVALJSKE POLICIJE DAO OBEĆANJE: Daće ostavku ako se dokaže da je MALTRETIRAO GRAĐANE

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije sa porukama

Objavljeno:

Načelnik pljevaljske policije Haris Đurdjević izjavio je danas da će dati ostavku ako se dokaže i "jedan odsto" tvrdnji da je učestvovao u maltretiranju gradjana na litijama Srpske pravoslavne crkve.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije sa porukama u kojima se tvrdi da je Đurdjević rekao da bi litije rešio likvidacijom.

"Sa potpunom indignacijom odbacujem sve optužbe koje mi se stavljaju na teret", rekao je Đurdjević za RTV Pljevlja, a preneli su podgorički mediji.

On je pozvao učesnike trodnevnih protesta, kao i predsednike političkih partija "da prezentuju nadležnim državnim organima sve dokaze" koje imaju protiv njega, a Unutrašnju kontrolu, Savet za kontrolu rada policije i nadležno tužilaštvo da provere navode kojima su mu pripisana razna krivična dela i prekršaji.

Dodao je da ukoliko se jedan odsto njihovih tvrdnji pokaže kao tačan, "nikakav problem neće biti njegova ostavka".

"Malo mi je simptomatično da niko više od 12 meseci od protestnih šetnjih, odnosno litija, nije pomenuo moje ime u smislu da je imao zamerki na moj rad, a kamoli da me je u tom periodu dovodio u vezu sa izvršenjem krivičnih dela na štetu nekih ljudi koji su po mom shvatanju i ubedjenju imali pravo da na taj način izraze mišljenje, odnosno negodovanje zbog Zakona o slobodi veroispovesti", rekao je Đurdjević.

Gradjani su tri dana organizovali proteste u Pljevljima protiveći se njegovom imenovanju ali su u medjuvremenu odlučili su da privremeno obustave okupljanja, kako su naveli, u znak dobre volje i razumevanja.

Na jednom od protesta se uzvikivalo "Ustala je Sparta srpska, neće ovo biti Turska". Takve poruke su oštro osudili predstavnici dela vlasti, opozicije, ali i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Bonus video:

00:41

KONOVA BURNA REAKCIJA NA PRIČU O OSTAVCI

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.