VARHEJI POTVRDIO: Evropa spremna da pomogne Crnoj Gori!
Oliver Varheji, Foto: Beta/Dati Bendo

CRNA GORA I EU

VARHEJI POTVRDIO: Evropa spremna da pomogne Crnoj Gori!

Crna Gora je prošle nedelje zvanično predala zahtev Evropskoj komisiji kojom traži pomoć evropskih institucija za poravnanje kineskog duga

Objavljeno:

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji (Varhelyi) potvrdio je spremnost Evropske komisije da pomogne Crnoj Gori u pronalasku rešenja za finansijsku situaciju u koju se država našla zbog dugova kineskim bankama, preneo je večeras Radio slobodna Evropa (RSE).

"Stojimo uz Crnu Goru i podržavamo njen put ka EU. Istražujemo mogućnosti sa crnogorskom vladom i našim partnerima kako bismo pronašli efikasna rešenja za investicione projekte zemlje i kako bismo osigurali održivost njenog javnog duga i eliminisali rizike ranijih aranžmana, poštujući politiku EU i finansijska pravila", naveo je Varheji na Tviteru.

Crna Gora je prošle nedelje zvanično predala zahtev Evropskoj komisiji kojom traži pomoć evropskih institucija za poravnanje kineskog duga. Kako su naveli zvaničnici koji su imali uvid u pismo, Podgorica traži podršku evropskih institucija u procesu diversifikacije kineskog duga i završetka ostatka autoputa. Kina bi zbog duga mogla postati vlasnik puta u Crnoj Gori, dodao je RSE.

Bonus video:

07:16

SMRDI, ALI BAR NEMA DIMA: Posetili smo porodicu u Kovinu koja živi pored deponije, MESEC DANA NAKON POŽARA!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.