MILOVA POSLANICA BRUTALNO VREĐALA KRIVOKAPIĆA: Pale zaista TEŠKE REČI!
Zdravko Krivokapić, Foto: Profimedia

AU!

MILOVA POSLANICA BRUTALNO VREĐALA KRIVOKAPIĆA: Pale zaista TEŠKE REČI!

Primećuje da premijeru, kako kaže, nije palo na pamet ni da se osvrne na to kakvu je "nacionalističku, prezira vrednu poruku poslao taj njegov ministar"

Objavljeno: 13:43h

Suzana Pribilović, poslanik najuticajnije opozicione DPS Mila Đukanovića, kritikovala je pismo premijera Zdravka Krivokapića javnosti, uz ocenu da je u pitanju "nesvakidašnja pojava" u političkom životu Crne Gore.

Navela je i da je Krivokapićevo pismo namenjeno "izgleda samo delu pravoslavnih vernika u kojem, uz neuobičajenu dozu patetike", sa ciljem da se opravda zato što je inicirao smenu jednog ministra u vladi ciji je predsednik.

Pribilović za pismo kaže da je "poslanica" u kojoj on, kako kaže, "vladičanski navodi da nosi krst, jada se o iskušenjima na koja ga je stavio Gospod, besedi o služenju Bogu, svetinjama, vaskrsnuću, trpljenju, s podtekstom da od njega zavisi opstanak 'njegove države naroda i crkve'".

"Neupućen bi čitalac lako mogao da stekne utisak da je autor neki srednjovekovni mesni pop, a ne premijer multikonfesionalne, građanske države u Evropi u 21. veku", rekla je Pribilović, preneo je portal RTCG.

Primećuje da premijeru, kako kaže, nije palo na pamet ni da se osvrne na to kakvu je "nacionalističku, prezira vrednu poruku poslao taj njegov ministar".

"A i kako bi kada su ga na reagovanje primorali njegovi litijaši koji su juče razapinjali transparente sa kojih je primitivno negiran genocid u Srebrenici?! Zato se itekako čuvao da pomene rec 'genocid', već je to za njega 'pitanje Srebrenice'", navela je Pribilović.

U pokušaju da opravda sebe, kaže Pribilović, zbog nečega što je bilo neizbežno, Krivokapić bi otrcanom pričom o kriminalu, krivicu da svali na DPS, koji im kako tvrdi "nameće igru", nadajuću se da će mržnja prema "našoj partiji utišati galamu pod njegovim prozorima".

Izjadao se, kaže, da je to sve zbog sporazuma koji su potpisali, a bili su "30 godina taoci nakaradne politike".

"Uzgred, taj sporazum je istinsko priznanje DPS-u, jer u potpunosti afirmiše istorijska ostvarenja i strateške ciljeve naše politike", konstatovala je Pribilović.

Bonus video:

05:06

BRZE VESTI 07.04.2021. 12:55

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.