REKONSTRUKCIJA VLADE NIJE PRIORITET! Na sastanku lidera u Skupštini Crne Gore se raspravljalo o tužilačkim zakonima
Skupština Crne Gore, Foto: Youtube printscreen

sastav vlade

REKONSTRUKCIJA VLADE NIJE PRIORITET! Na sastanku lidera u Skupštini Crne Gore se raspravljalo o tužilačkim zakonima

Demokratski front, Demokratska Crna Gora, Prava Crna Gora i Radnička partija najavile su u ponedeljak da neće podržati smenu Leposavića.

Objavljeno:

Na sastanku lidera parlamentarne većine koji je juče održan u Skupštini Crne Gore nije bilo reči o mogućoj rekonstrukciji Vlade, već su prioritetni bili razgovori o tužilačkim zakonima za koji se traži modalitet da ponovo budu predloženi, saznaje Pobjeda.

Više izvora tog lista koji su prisustvovali sastanku saopštili su da je zajednički konstatovano da je jedini način da se izađe iz parlamentarne krize ponovni rad na tužilačkim zakonima, prenosi portral CdM.

"Dogovorili smo se da ponovo krenemo u rad na tužilačkim zakonima. Da se vidimo ponovo za par dana, da sagledamo primedbe i predloge svih stranaka i da to pokušamo da sinhronizujemo u jedan zajednički tekst. Svi smo saglasni da je stanje u tužilaštvu katastrofalno", rekao je izvor Pobjede.

Govoreći o odluci premijera Zdravka Krivokapića da pokrene postupak za smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, drugi izvor Pobjede saopštio je da se na sastanku stekao utisak da je samo Ura za smenu koju je predložio Krivokapić.

"To se moglo zaključiti, ali da vidimo tek šta će biti. Mislim da se čeka stav (vladike) Joanikija za koji vjerujemo da će biti negativan. Ako se stvori nova većina koju će činiti Ura, DPS, SD i manjinske stranke, to je nova okolnost prema kojoj ćemo se odrediti", rekao je izvor Pobede.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, deo prisutnih je na sastanku saopštio da ovim potezom suštinski guraju premijera Krivokapića u zagrljaj delova DPS-a.

Demokratski front, Demokratska Crna Gora, Prava Crna Gora i Radnička partija najavile su u ponedeljak da neće podržati smenu Leposavića.

Premijer Crne Gore saopštio je prethodno da je pokrenuo proceduru opoziva Leposavića, povodom njegove izjave o Srebrenici, kao i da je spreman da podnese ostavku ako aktuelna vlada ne radi dobro.

Leposavić je na sednici crnogorskog parlamenta 24. marta, odgovarajući na poslaničko pitanje da li je, kao ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava, spreman da prizna da se u Srebrenici dogodio genocid, rekao da ne može da prizna ili ne prizna događaj "o kojem nema saznanje".

"Ja sam spreman da priznam da je u Srebrenici učinjen zločin genocida kada se to i nedvosmisleno utvrdi", rekao je Leposavić, dodajući da je sud u Hagu, gde je suđeno za genocid u Srebrenici, "izgubio svoj legitimitet".

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.