GRAĐANI POKRENULI PROTEST U CRNOJ GORI: Oni su protiv smene ministra pravde Leposavića!
Vladimir Leposavić, Foto: Printscreen/Youtube

izjasnili se

GRAĐANI POKRENULI PROTEST U CRNOJ GORI: Oni su protiv smene ministra pravde Leposavića!

Skandirali su "Kosovo je srce Srbije" i "Crna Goro orska vilo genocida nije bilo" i "Milo lopove"

Objavljeno: 22:29h

Građani u više gradova Crne Gore protestovali su večeras povodom odluke premijera Zdravka Krivokapića da pokrene postupak za smenu ministra pravde Vladimira Leposavića koji je relatizovao genocid u Srebrenici.

Tokom protesta blokirano je više saobraćajnica u Podgorici, Baru, Budvi, Nikšiću, Pljevljima, Beranama a okupljeni su i nosili transparente i skandirali parole kojima se negira genocid u Srebrenici i nosili trobojke.

Skandirali su "Kosovo je srce Srbije" i "Crna Goro gorska vilo genocida nije bilo" i "Milo lopove". Tokom protesta su kršene su i epidemiološke mere donete u cilju suzbijanja korona virusa.

Vladajući Demokratski front (DF) neće podržati smenjivanje ministra pravde Crne Gore, Vladimira Leposavića koje je danas zatražio premijer Zdravko Krivokapić, a Demokratska Crna Gora je saopštila da neće glasati za smenjivanje ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine. ; Ministar je na sednici Skupštine Crne Gore 26. marta rekao da je presuda Medjunarodnog suda za ratne zločine da je u Srebrenici izvršen genocid zasnovana na stavu Haškog tribunala koji je, kako je rekao, "kompromitovan" jer je "prikrio dokaze o zločinima nad Srbima na Kosovu".

Posle oštrih reakcija medjunarodne zajednice, on je kazao da ni lično, ni kao javni funkcioner, nije relativizovao niti negirao zločin genocida u Srebrenici i poručio je da neće podneti ostavku.

Bonus video:

00:27

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Svetozar Cvetković pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.