NA PRODAJU PARCELA NEKADAŠNJEG HOTELA "GALEB" U ULCINJU!
Ulcinj, Foto: Printscreen/facebook

CRNA GORA

NA PRODAJU PARCELA NEKADAŠNJEG HOTELA "GALEB" U ULCINJU!

Time je stavljena tačka na sagu o tome da li će i kada Rokšped, nakon što je 2006. godine kupio pa srušio Galeb, na istom mestu sagraditi novi hotel

Objavljeno:

Podgorička kompanija "Rokšped" oglasila je prodaju atraktivne parcele u Ulcinju, na kojoj je nekada bio hotel "Galeb", čiji je vlasnik postala nakon što je nekadašnja vlada Duška Markovića povukla tužbu po pitanju vlasništva nad tim zemljištem.

Time je stavljena tačka na sagu o tome da li će i kada Rokšped, nakon što je 2006. godine kupio pa srušio Galeb, na istom mestu sagraditi novi hotel, pišu Vijesti.

U oglasu o prodaji, koji je objavila podgorička agencija za nekretnine "Fido Veritas", piše da je ukupna površina urbanističke parcele 42.500 metara kvadratnih, od čega je u vlasništvu "Rokšpeda" 24,3 hiljade kvadrata, a da je ostatak predviđen za priobalni pojas koji pripada toj lokaciji.

Uz to, dodaje se da finansijsko ulaganje u plažni deo predstavlja vid zakupnine prema Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom i naglašava da je zemljište predviđeno za izgradnju hotela. Ukupna površina turističkog kompleksa, stoji u oglasu, iznosi blizu 47 hiljada kvadrata u maksimum 16 nivoa.

Četiri dana pre parlamentranih izbora 30. avgusta, vlada tadašnjeg premijera Duška Markovića povukla je tužbu protiv “Rokšpeda” u parničnom postupku pred Osnovnim sudom u Ulcinju i time stavila tačku na pitanje vlasništva nad zemljištem, a podgorička kompanija nije ispoštovala obaveze definisane ugovorom koje je imala sa državom, navode Vijesti.

U tekstu se navodi da iz "Rokšpeda" nisu odgovorili redakciji na pitanja zašto prodaju zemljište, da li to znači da i zvanično odustaju od gradnje novog “Galeba”, da li imaju saglasnost vlade za prodaju, imajući u vidu zaključen ugovor sa imperativnim obavezama u vezi sa gradnjom novog hotela, te da li će budući vlasnik parcele imati obavezu da gradi u skladu sa izrađenim projektom i da li ima zainteresovanih kupaca.

Bonus video:

02:29

Espreso anketa

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.