VLADIMIR LEPOSAVIĆ O SREBRENICI: Sud u Hagu "izgubio svoj legitimitet"
Vladimir Leposavić, Foto: Printscreen/Youtube

GENOCID

VLADIMIR LEPOSAVIĆ O SREBRENICI: Sud u Hagu "izgubio svoj legitimitet"

Leposavić je to rekao u parlamentu odgovarajući na pitanje poslanika najuticajnije opozicione DPS Andrije Nikolića

Objavljeno:

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić izjavio je danas da je spreman da prizna da je u Srebrenici počinjen zločin genocida kad se to i nedvosmisleno utvrdi, s obzirom na to da je Sud u Hagu, kako je rekao, "izgubio svoj legitimitet".

Leposavić je to rekao u parlamentu odgovarajući na pitanje poslanika najuticajnije opozicione DPS Andrije Nikolića.

Leposavić je rekao da ne zna da li su zločinci u Srebrenici imali genocidnu nameru ili nisu, već da samo može da veruje sudijama iz Haga.

"Bilo onima koji su glasali za ovakvu pravnu kvalifikaciju, bilo onima iz istog sudskog veća koji su o ovom pitanju dali ili izdvojeno ili posebno mišljenje", precizirao je Leposavić.

Istakao je da je odluka Međunarodnog suda pravde, kojom je zločin u Srebrenici kvalifikovan kao genocid, zasnovana na nalazima Haškog tribunala koji je, prema njegovim rečima, gotovo u potpunosti izgubio svoj legitimitet kad su dokazi izvestioca Saveta Evrope o vađenju i trgovine organima civilnih srpskih žrtava na Kosmetu uništeni u tom sudu.

Pritom, istakao je, da ne spori osećanja i uverenja Bošnjaka i Muslimana koji, naveo je, "neće prestati da u svojim srcima doživljavaju ovaj zločin kao svoju trajnu patnju i tragediju".

Bonus video:

04:50

SRBIJA IMA NOVU ZVEZDU! Zove se Kristijan, ima 24 godine, radi u GRADSKOJ ČISTOĆI, a peva... UBIJA!!!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.