DRITAN SE OBRATIO KURTIJU: Uputio mu je VIŠE NEGO SRDAČNE reči!
Dritan Abazović, Foto: Printscreen

čestitao mu

DRITAN SE OBRATIO KURTIJU: Uputio mu je VIŠE NEGO SRDAČNE reči!

Povodom vašeg izbora za predsednika Vlade Republike Kosovo, upućujem vam najsrdačnije čestitke

Objavljeno:

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović čestitao Aljbinu Kurtiju na izboru za premijera prištinske vlade i poručio da se raduje budućoj saradnji.

"Povodom vašeg izbora za predsednika Vlade Republike Kosovo, upućujem vam najsrdačnije čestitke i najbolje želje da sa uspehom obavljate tu visoku dužnost, na dobrobit svih građana vaše države. Uveren sam da će se vaša vlada, pored brojih izazova sa kojima se čovečanstvo suočava u ovom trenutku, uspešno izboriti sa posledicama koje ostavlja pandemija virusa Kovid-19", naveo je Abazović, saopšteno je iz crnogorske vlade.

On je naveo i da "ceneći prijateljske i komšijske odnose dve države, raduje budućoj saradnji Crne Gore i Republike Kosovo".

Uveren je, kaže, da je osnovi preduslov za sveukupni razvoj Zapadnog Balkana bolja regionalna povezanost, usmerena na građenju odnosa koje će karakterisati međusobno poštovanje, poverenje i razumevanje.

"Ostaje nam da zajednički radimo u tom pravcu, kako bi region Zapadnog Balkana što pre postao sastavni deo Evropske unije", naveo je Abazović u čestitki, preneo je portal RTCG.

Abazović je čestitku uputio i novozabranom predsediku kosovskog parlamenta Glauku Konjufci.

Bonus video:

00:30

SARADNJA SRBIJE I KINE: Posle sastanka sledi obraćanje predsednika Vučića (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.