SUTRA DAN ŽALOSTI U VIŠE GRADOVA U CRNOJ GORI: Tuga zbog preminulih od korona virusa!
Korona, Foto: Profimedia

dan žalosti

SUTRA DAN ŽALOSTI U VIŠE GRADOVA U CRNOJ GORI: Tuga zbog preminulih od korona virusa!

Godišnjica od smrti prve žrtve virusa korona u našoj državi obavezuje nas da se sa posebnim poštovanjem odnosimo prema svim žrtvama

Objavljeno:

U Podgorici će sutra biti obeležen Dan žalosti u znak sećanja na preminule od posledica korona virusa.

Kako je saopšteno iz crnogorske prestonice, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković doneo je odluku kojom se 22. mart proglašava Danom žalosti u znak sećanje na preminule od posledica ove infekcije.

- Godišnjica od smrti prve žrtve virusa korona u našoj državi obavezuje nas da se sa posebnim poštovanjem odnosimo prema svim žrtvama ove planetarne pošasti i da pokažemo saosećanje prema njihovim porodicama koji su neočekivano i iznenada izgubili svoje najbliže - naveo je Vuković.

Kako je najavljeno, Dan žalosti biće obeležen isticanjem zastave na pola koplja na zgradi uprave Glavnog grada, javnim službama, preduzećima i ustanovama čiji je Glavni grad osnivač, kao i objektima mesnih zajednica i drugim ustanovama na teritoriji glavnog grada P

Lokalni javni emiter DOO "RTV Podgorica" prilagodiće program obeležavanju Dana žalosti, a elektronski i drugi mediji na teritoriji Podgorice, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode obežavanju Dana žalosti.

Kako navodi CDM, na ovaj nacin Podgorica podržava inicijativu crnogorskog predsednika da se 22. mart proglasi Danom nacionalnog sećanja na preminule od posledica korona virusa u Crnoj Gori.

Prethodno je danas objavljeno da će Herceg Novom i Baru sutra biti Dan žalosti u znak sećanja na sve žrtve korona virusa.

Crnogorski predsednik Milo Ðukanović podržao je danas inicijativu da se 22. mart proglasi danom žalosti i danom nacionalnog sećanja na sve žrtve korona virusa, i najavio da će tog dana zastava na zgradi Predsedništva biti spuštena na pola koplja u znak sećanja na preminule.

Ðukanović je na svom zvaničnom Tviter nalogu napisao da od Vlade Crne Gore očekuje da se proglasi dan žalosti i da ozbiljno uzme u razmatranje ideju o podizanju spomenika.

Dan žalosti i u Bijelom polju

Predsednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović proglasio je 22. mart za Dan žalosti za preminulima od posledica korona virusa na teritoriji opštine Bijelo Polje i podržao inicijativu za proglašenje Dana nacionalnog sećanja na preminule od posledica koronavirusa u Crnoj Gori, pišu "Novosti".

- Podržavajući inicijativu Predsednika Crne Gore, obeležavanjem dana žalosti na teritoriji opštine, Bijelo Polje pokazuje poštovanje za sve preminule u Crnoj Gori, i još jednom upućuje izraze dubokog saosećanja sa porodicama preminulih - rekao je.

Dan uoči 22. marta, kada je u Crnoj Gori zabilježen prvi smrtni slučaj od posledica koronavirusa, Bijelo Polje je izgubilo 109 svojih stanovnika, a Crna Gora 1.194 građana, saopšteno je iz Opštine Bijelo Polje.

Bonus video:

00:27

TUGA ISPRED DOMA ĐORĐA BALAŠEVIĆA: Građani pale sveće, odaju poštu velikom kantautoru

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.