MEDOJEVIĆ BRUTALNO ISPROZIVAO KRIVOKAPIĆA: Svašta mu je rekao!
Lider Pokreta za promjene, članice Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, Foto: printscreen

UPOZORENJE!

MEDOJEVIĆ BRUTALNO ISPROZIVAO KRIVOKAPIĆA: Svašta mu je rekao!

Smatra da ovakav deficit demokratskog i izbornog legitimiteta teško može prevazići polovičnim rešenjima, trulim kompromisima i odlaganjima

Objavljeno: 11:22h

Lider Pokreta za promjene, članice Demokratskog fronta, Nebojša Medojević ponovo je oštro kritikovao premijera Zdravka Krivokapića i pozvao ga da vrati mandate građanima koje je prevario.

Medojević je upozorio da da Crna Gora ima duboku političku krizu, krizu parlamentarne većine, a sad i krizu legitimiteta vlade, nakon što je Krivokapić najavio formiranje svoje stranke.

Medojević je saopštio da je Krivokapić "školski primer DPS uhljeba koji je 30 godina koristio ovaj bolesni sistem za svoje lične interese".

- Nezasluženo i kao pogrešan izbor nekih drugih adresa je došao na čelo nase liste. Ostaće zapamćen kao čovek koji je dnevno lagao sve oko sebe i na njegovu reč si se mogao osloniti kao na koru od banane, naveo je Medojević.

Tvrdi da je zadatak Krivokapića bio da sačuva DPS Mila Djukanovića do buduće koalicije sa tzv. "zdravim jezgrom" DPS-a koje treba da predvodi bivši pemijer Duško Marković.

Podsetio je da je još ranije rekao da će Krivokapić formirati stranku u koju će ući tzv. "nezavisni eksperti" i tako će, kaže Medojević, Crna Gora dobiti vladajuću stranku koja nije učestvovala na izborima.

Ukazujući da je reč o flagrantnom kršenju Ustava, lider PzP upozorava da se ne može uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, u skladu sa zakonom.

Odlukom Krivokapića da njegova lista građana učestvuje na izborima u Nikšiću i najava formiranja partije, on je kao premijer izgubio ustavni i demokratski legitimitet i njegova vlada je sada, prema Medojeviću, jedan neustavni hibrid koji nema podrsku birača.

Smatra da ovakav deficit demokratskog i izbornog legitimiteta teško može prevazići polovičnim rešenjima, trulim kompromisima i odlaganjima.

- Jednostavno, Krivokapić je svojim odlukama, promenio strukturu parlamentarne većine i svesno diskreditovao svoj ekspoze na osnovu koga smo ga birali. Ova vlada više nije ekspertska, ni nestranačka, već politička vlada koju čine dve partije - URA i Demohrišćanska partija (u osnivanju) premijera, što je grubo kršenje dogovora premijera sa liderima partija parlamentarne većine. I nova politička realnost, ističe Medojević, preneo je podgorički portal Borba.

Bonus video:

00:39

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Predrag Azdejković

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.