DRITAN SE HITNO OGLASIO: Najavio je VELIKU STVAR za 31. mart, kaže da im je poslednji rok 1. jun
Dritan Abazović, Foto: Printscreen7Youtube

PUT KA EU

DRITAN SE HITNO OGLASIO: Najavio je VELIKU STVAR za 31. mart, kaže da im je poslednji rok 1. jun

Abazović je za RTCG ponovio da je od komesara za proširenje Olivera Varheljija dobio uveravanja da će Crnoj Gori 31. marta biti ispručen kontingent vakcina

Objavljeno:

Obaveza Crne Gore je da ostane maksimalno posvećena ostvarivanju rezultata na putu ka EU, poručio je potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović, sumirajući trodnevnu posetu Briselu.

Abazović je za RTCG ponovio da je od komesara za proširenje Olivera Varheljija dobio uveravanja da će Crnoj Gori 31. marta biti ispručen kontingent vakcina.

"Komesar nije pominjao količinu vakcina, ali je rekao da za te vakcine ne treba da izdvojimo nikakva sredstva, da će ona biti donatorska, i da je Evropska komisija obezbedila novac za sve što će biti naredne donacije Crnoj Gori i zemljama Zapadnog Balkana. Očekujem da se na taj način odblokira taj mehanizam i da postupno dobijamo određene kontigente", rekao je Abazović.

On je dodao da je Crna Gora ima kao ambiciju da vakciniše 35 odsto stanovništva do 1. juna kako bi spasila turističku sezonu.

"Smatram da će to biti ostvarivo sa svim donacijama, ne samo EU, već i sa onim što će biti nasa kupovina prema prozvođačima", rekao je Abazović.

On je naglasio da podržava inicijativu da svi lokalni izbori budu održani istog dana, kako bi se izbegle konstantne političke kampanje.

Abazović je ocenio i da u ovom trenutku nije potrebna rekonstrukcija Vlade, već suočavanje sa brojnim izazovima.

Abazović je rekao i da će Vlada predložiti budžet u zakonskom roku i dodao da očekuje jedinstvo u vladajućoj koaliciji kada je reč o izglasavanju tog dokumenta.

Bonus video:

02:29

Espreso anketa

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.