SASLUŠAN DANILO PETROVIĆ! Procurele najnovije informacije
Policija, Foto: Profimedia

ISTRAGA U TOKU

SASLUŠAN DANILO PETROVIĆ! Procurele najnovije informacije

Navedeno je da se proverava poslovanje Petrovićeve kompanije Cijevna komerc, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Objavljeno:

Članovi Specijalnog policijskog odeljenja saslušali su u ponedeljak biznismena Danila Petrovića, rečeno je podgoričkim Vijestima nezvanično iz više izvora.

Navedeno je da se proverava poslovanje Petrovićeve kompanije Cijevna komerc, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Petrovićeva građevinska firma godinama je pobeđivala na državnim i opštinskim tenderima, ali uprkos tome je veliki poreski dužnik, navode Vijesti.

Krajem prošle godine, kompanije iz grupe Cijevna komerc dugovale su 3,3 miliona evra.

Poslednja dva velika posla koja je ta kompanija radila za Podgoricu su zgrada Gradskog pozorišta, čiji završetak kasni gotovo tri godine, dok je izgradnja gradskog parlamenta okončana takođe uz višegodišnje kašnjenje i uz više aneksa ugovora, kojima su povećane cene gradnje i produženi rokovi.

Državna revizorska institucija, proveravajući poslovanje glavnog grada Crne Gore, konstatovala je više nepravilnosti tokom sklapanja tog posla.

Bivša Vlada sa kompanijama Petrovića ima više ugovora o zakupu poslovnog prostora, u dva hotela Best Estern i Best Western Premier”.

U njima je smešteno više državnih institucija.

Vijesti navode da su dobile dva takva ugovora - Uprave za imovinu sa Montenegro premijerom na 35.000 evra mesečno i Agencije za zaštitu ličnih podataka sa Cijevna hotelsom na 8.687 evra mesečno.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić otkrio je da je nasledio kabinet prvog čoveka Ministarstva saobraćaja u preuređenom apartmanu hotela Best Western.

Cijevna komerc se, prema podacima Poreske uprave, na listi velikih poreskih dužnika prvi put pominje u januaru 2019. godine, kada je njen dug iznosio 355.000, a u međuvremenu je narastao za još 150.000 evra.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.