CRNA GORA NE SME TO DA DOZVOLI: Hitno se oglasio Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Crna gora

CRNA GORA NE SME TO DA DOZVOLI: Hitno se oglasio Milo Đukanović

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović istakao je da Dan nulte tolerancije za diskriminaciju podseća i opominje na zajedništvo u zaštiti od diskriminacije i unapređenju prava svakog pojedinca na život s dostojanstvom, bez obzira na bilo koje lično svojstvo ili uverenje

Objavljeno: 10:27h

Crna Gora neće i ne sme da dozvoli da diskriminacija, uprkos značajnim iskoracima na zakonodavnom planu, bude predmet sistemskog prećutkivanja, ideološke i političke zloupotrebe i bez adekvatnog odgovora, poručio je danas predsednik Crne Gore Milo Đukanović povodom Dana nulte tolerancije.

Istakako je da Dan nulte tolerancije za diskriminaciju podseća i opominje na zajedništvo u zaštiti od diskriminacije i unapređenju prava svakog pojedinca na život s dostojanstvom, bez obzira na bilo koje lično svojstvo ili uverenje.

- Nažalost, 2021. godine svedočimo porastu govora mržnje, nacionalne, etničke netrpeljivosti, uvredljivog ophođenja i ponižavanja žena, usvajanju diskriminatornih zakona. Unižavaju se najviše vrednosti i bogatstvo crnogorskog društva - suživot u različitostima i uzajamno poštovanje. Crna Gora neće i ne sme dozvoliti da diskriminacija, uprkos značajnim iskoracima na zakonodavnom planu, bude predmet sistemskog prećutkivanja, ideološke i političke zloupotrebe i bez adekvatnog odgovora, naveo je Đukanović na svom tviter nalogu.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.