DRITANA NAPALI, NE MOGU DA MU OPROSTE: Pominju se i PARAPOLICIJSKE strukture!
Dritan Abazović, Foto: Printscreen7Youtube

dritan na meti

DRITANA NAPALI, NE MOGU DA MU OPROSTE: Pominju se i PARAPOLICIJSKE strukture!

Abazovićevo učešće na ovoj konferenciji naišlo je na oštre kritike tviteraša, koji su skrenuli pažnju na parapolicijsku strukturu privatne organizacije "IPO Montenegro"

Objavljeno: 20:21h

Danas je u Podgorici održana naučna konferencija na temu "Ekstremizam, terorizam i religija", u organizaciji "IPO Montenegro"

Među učesnicima, pored Abazovića, su bili i državni sekretar u MUP Rade Milošević, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, muftija Muldin Miljaimi, vikar barske bogoslovije Simo LJuljić i rektor cetinjske bogoslovije Gojko Perović.

Abazović je na kraju konferencije rekao da teroristi nisu vernici, i da ih mediji "pretvaraju" u vernike i guraju u nacionalna određenja.

- Mediji ih povezuju sa određenim grupacijama, državama. Teroristi su kriminalci i tako ih treba tretirati. Pravi vernici nisu kriminalci. Pravi vernici su oni koji insistiraju na povezivanju ljudi. Pravi vernici su oni koji imaju stepen tolerancije mnogo veći nego druge individue kojima vera, možda, nije bliska - rekao je Abazović.

Abazovićevo učešće na ovoj konferenciji naišlo je na oštre kritike tviteraša, koji su skrenuli pažnju na parapolicijsku strukturu privatne organizacije "IPO Montenegro".

- Dritan ladno otvara skup organizacije koja prodaje članske karte i legitimacije putem interneta za 150 eura. Bravo, legendo - napisao je jedan korisnik tvitera.

Inače, "IPO Montenegro" je organizacija koja daje značke na kojima se nalazi ona na kojima piše "police" iako ova organizacija nije pri policiji već je NVO.

Naime, radi se o nevladinoj organizaciji koju je osnovao bivši policajac Momčilo Moka Šćekić, koji je izbačen iz policije, nakon čega sa visokim funkcionerom Socijaldemokratske partije, Ivanom Pekićem, osnovao "IPO Montenegro".

Bonus video:

(Espreso/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.