EU VEOMA ZABRINUTA ZBOG STANJA U NIKŠIĆU: Oglasila se i ambasadorka SAD!
Skupština, ilustracija, Foto: Printscreen

lOKALNI IZBORI U CRNOJ GORI

EU VEOMA ZABRINUTA ZBOG STANJA U NIKŠIĆU: Oglasila se i ambasadorka SAD!

Amabasadorka je poručila da "gradjani moraju biti oprezni zbog napora onih koji žele da utiču na crnogorsku demokratiju".

Objavljeno:

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, izjavila je da je zabrinuta zbog napetosti pred lokalne izbore u Nikšiću.

Amabasadorka je osudila i "pokušaje spoljnih faktora da utiču na lokalne izbore" i poručila da "gradjani moraju biti oprezni zbog napora onih koji žele da utiču na crnogorsku demokratiju".

Rajnke je na okruglom stolu o reviziji izbornog zakona ukazala da su napadi sa političkim, etničkim motivom na pojedince i institucije suprotni demokratskim vrednostima i da moraju biti osudjeni.

Ona je kazala da je neophodna saradnja vladajućih stranaka i opozicije kako bi došlo do reforme izbornog sistema koja zahteva "žrtvu" obeju strana.

I predstavnici EU govore da su zabrunuti zbog stanja u Nikšiću, gde su 14. marta lokalni izbori, kao prvi od poslaničkih izbora na kojima je Demokratska partija socijalista izgubila vlast posle 30 godina.

DPS optužuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se direktno meša u izborni proces u Nikšiću gde je poslednjih dana bilo nacionalno motivisanih incidenata.

Bonus video:

( Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.