KONAČNO: Izdata saglasnost za uvoz Sputnjika V i u Crnu Goru
Korona vesti, Foto: EPA-EFE/RDIF HANDOUT

dočekali

KONAČNO: Izdata saglasnost za uvoz Sputnjika V i u Crnu Goru

Vakcina Sputnjik V daje se u dve doze, u razmaku od 21 dan

Objavljeno:

Crnogorski Institut za lekove i medicinska sredstva (CINMED) izdao je danas saglasnost za uvoz ruske vakcine Sputnjik V.

Vakcina Sputnjik V daje se u dve doze, u razmaku od 21 dan.

Prve doze, kako najavljuju "Vijesti", stići će u Crnu Goru tokom naredne sedmice.

- Postupajući u skladu sa Odlukom Vlade o uslovima za davanje saglasnosti za nabavku vakcine Sputnjik V, Institut za lekove i medicinska sredstva je po zahevu zdravstvene ustanove Apoteke Crne Gore Montefarm, 11.02.2021. izdao saglasnost za nabavku, odnosno uvoz vakcine Sputnjik V (Gam-COVID-Vac), proizvođača FSBI NRCEM N.A. N.F. Gamaleya of the Ministry of Health of the Rušian Federation, Ruska Federacija - saopštio je institut.

Iz CINMED-a su kazali, prenose Vijesti, da je saglasnost izdata u skladu sa članom 5 Zakona o lekovima, koji propisuje da se saglasnost za uvoz leka koji nije registrovan u Crnoj Gori izdaje za medicinski opravdane potrebe, odnosno u slučaju epidemija, ali i članom 8, u skladu sa kojim Vlada preduzima mere za snabdevanje lekovima u slučajevima vanrednih stanja i drugih posebnih situacija i propisuje poseban postupak i uslove za davanje odobrenja za nabavku lekova.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.