KRIVOKAPIĆ RAZGOVORAO SA MERKELOVOM: Na stolu bile goruće teme
Pao razgovor, Foto: printscreen

RAZGOVOR

KRIVOKAPIĆ RAZGOVORAO SA MERKELOVOM: Na stolu bile goruće teme

Krivokapić i Merkel razgovarali su i o posledicama izazvanim pandemijom COVID-19

Objavljeno:

Predsednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić, razgovarao je putem video-linka sa kancelarkom Nemačke, Angelom Merkel. Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog kontinuiranog napretka političkog dijaloga novoizabrane Vlade Crne Gore i Nemačke.

Krivokapić i savezna kancelarka Merkel su razmotrili bilateralne političke i ekonomske odnose, proces pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji i reforme koje sprovodi Vlada Crne Gore na tom putu.

On je zahvalio saveznoj kancelarki na iskazanoj podršci koju Nemačka pruža Vladi Crne Gore u pogledu reformi, posebno onih koje će doprinieti vladavini prava, te podršci u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Krivokapić je istakao da je saradnja sa Nemačkom dobar put i podstrek za nastavak reformi u crnogorskom društvu, koje su neophodne za pristupanje EU, ali jednako potrebne i samoj Crnoj Gori.

Angela Merkel je pozdravila opredeljenost Vlade Crne Gore i za regionalnu saradnju i ponovila da će Nemačka ostati pouzdan partner Crne Gore na putu evrointegracija, na čemu joj je premijer Krivokapić posebno zahvalio.

Krivokapić i Merkel razgovarali su i o posledicama izazvanim pandemijom COVID-19.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.