DEMOKRATSKI FRONT TRAŽI ISTRAGU: Vođena je hajka na opoziciju, zahtevaju se odgovori
Foto: Youtube printscreen

zahtev

DEMOKRATSKI FRONT TRAŽI ISTRAGU: Vođena je hajka na opoziciju, zahtevaju se odgovori

FANTOMSKI portal "Udar.me" koji je prošle godine uoči parlamentarnih izbora krenuo u hajku na lidere i druge aktere Demokratskog fronta i crnogorske opozicije

Objavljeno: 19:12h

Sajt je nestao u noći 30. avgusta, kada je DPS doživeo krah na izborima.

I tada, kao i danas, može se čuti da su u rad tog portala bili uključeni i pojedinci iz Beograda, koji se nalaze na platnom spisku šefa DPS i države. Dezinformacije koje su sa namerom bile upućivane ka Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću, Nebojši Medojeviću i ostalima nisu urodile plodom.

Niko od nadležnih institucija bivšeg režima nije se osvrnuo na ovu pojavu.

Partneri mehanizma brzog reagovanja za slobodu medija, novinari i organizacije koje se zalažu za medijske slobode, izrazile su zabrinutost zbog kleveta na račun novinara u Crnoj Gori, koje su nazvali "saradnicima srpskih tajnih službi" .

"Ovo je jasan pokušaj da se novinari targetiraju i da se utiče na njihovo izveštavanje o korupciji i zloupotrebi moći. "Udar" krije autore i izvore svojih informacija i ne pruža nijedan nezavisno proverljiv dokaz za tvrdnje navedene u objavljenom spisku", objavio je MFRR, apelujući na tadašnju Vladu Duška Markovića, da istraže ovaj sajt i da se imena novinara uklone sa spiska.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.