MILO KONAČNO MALO ZADOVOLJNIJI: Tvrdi da će o ovome svedočiti buduće generacije!
Milo, Foto: Print Screen Youtube

crna gora

MILO KONAČNO MALO ZADOVOLJNIJI: Tvrdi da će o ovome svedočiti buduće generacije!

Imajući u vidu kompleksnost pitanja sa kojima se suočavamo, i potrebu što bržeg ekonomskog oporavka

Objavljeno:

Predsednik Crne Gore Milo Djukanović izrazio je uverenje da je današnji onlajn samit "17+1" mali korak ka stvaranju nečeg velikog, o čemu će, kaže, svedočiti buduće generacije.

Djukanović je rekao da je Crna Gora spremna da učini dodatne napore kako bi došli do postizanja zajedničkih ciljeva u Mehanizmu 17+1, čime bi ovaj format saradnje učinili praktičnijim i konkretnijim za sve zainteresovane strane.

Primetio je da se od prethodnog, osmog samita u Dubrovniku, svet značajno promenio, kao i da je do sada pandemija odnela preko 2,3 miliona žrtava.

"Privredna aktivnost i mobilnost ljudi nikada u istoriji nisu toliko smanjeni u veoma kratkom roku. Nezaposlenost i javni dug gotovo svih zemalja su porasli. Zavladala je neizvesnost u kojoj socijalne politike dobijaju na važnosti", rekao je Djukanović, objavljeno je na zvaničnom sajtu crnogorskog predsednika.

Imajući u vidu kompleksnost pitanja sa kojima se suočavamo, i potrebu što bržeg ekonomskog oporavka, jasno je, kaže Đukanović, da međusobna komunikacija nikada nije bila važnija.

Podsetio je da ove godine Crna Gora i NR Kina obeležavaju 15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, kao i da se prjateljstvo dveju zemalja kontinuirano unapređuje.

Rekao je i da će Crna Gora podržati predlog Liste aktivnosti za saradnju Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u 2021.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.