PREMINUO IVAN LUKOVAC: Heroj otpora Milovom režimu, Crna Gora tuguje za velikim profesorom i novinarem
Lukovac, Foto: facebook

tUga

PREMINUO IVAN LUKOVAC: Heroj otpora Milovom režimu, Crna Gora tuguje za velikim profesorom i novinarem

Profesor srpskog jezika i njiževnosti, publicista i novinar, britki besednik Ivan Lukovac (53) predsednik Opštinskog odbora Ujedinjene Crne Gore u Nikšiću, jedan od junaka otpora bivšem režimu, učesnik brojnih litija, iznenada je umro, ostavivši zatečene u tuzi i bolu porodicu i brojne prijatelje.

Objavljeno:

Društvene mreže pune su setnih pozdrava ljudi sa kojima je Ivan delio i dobro i zlo, bio iskreni saborac, drug, podrška, čvrsta reč i životni oslonac.

Upravo ovih dana bio je aktivno uključen u kampanju za nikšićke izbore koji su zakazani za 14. mart. Iz njegove Ujedinjenje CG poslali su obaveštenje:

- Upokojio se naš Ivan. U ponoć, iznenada, u pedeset trećoj godini, napustio nas je naš brat Ivan Lukovac. Ivan je bio jedan od osnivača Ujedinjene Crne Gore, član Glavnog odbora i predsednik Opštinskog odbora UCG u Nikšiću. Bio je profesor srpskog jezika i književnosti, publicista i kolumnista portala IN4S. Ostavio je neizbrisiv trag u našim životima, nepokolebljivi borac za časnu Crnu Goru, za istinu i pravdu, čovek ogromne životne hrabrosti i vrline, jedan od najboljih koje smo imali, večno srčani mladić, zaljubljenik u reč, u slobodu, u pravdu. Hristov vojnik. S neizmernom ljubavlju nosićemo uspomenu na Ivana, svaku živu sliku susreta i radovanja sa njim. Čuvaćemo i njegove reči tuge, nade, ljubavi i životnih pobeda. Bog se javi Ivane brate!”

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.