CRNOGORSKIM AMBASADORIMA PRETI OTKAZ! Ministarstvo objavilo spisak imena, EVO ŠTA TREBA DA RADE SADA!
Vlada Crne Gore, Foto: Profimedia

nečuveno

CRNOGORSKIM AMBASADORIMA PRETI OTKAZ! Ministarstvo objavilo spisak imena, EVO ŠTA TREBA DA RADE SADA!

Ministarstvo je sve ambasadore pozvalo da se vrate u Crnu Goru do 18. januara.

Objavljeno:

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore najavilo je da će protiv opozvanih ambasadora koji nisu došli na konsultacije pokrenuti disciplinski postupak, nakon čega bi im mogao prestati i radni odnos, pišu Vijesti.

Tom listi je u Ministarstvu sinoć rečeno da ambasadori Miodrag Vlahović (Vatikan), Darko Pajović (Kina), Sanja Vlahović (Italija), Vera Kuliš (Nemačka), kao i ambasador u SAD Nebojša Kaluđerović, nisu doputovali u Crnu Goru.

Te ambasadore je, osim Kaluđerovića, Ministarstvo ranije opozvalo. Opozvani su i ambasador u Srbiji Tarzan Milošević, ambasadorka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanka Jeknić i ambasador u BiH Obrad Mišo Stanišić.

Opoziv je predsednik države Milo Đukanović odbio da potpiše jer, kako je obrazložio, predloge za opozive nisu pratila objašnjenja.

Ministarstvo je sve ambasadore pozvalo da se vrate u Crnu Goru do 18. januara.

"Ambasadori koji opravdano nisu mogli doći na konsultacije zbog zdravstvenih problema, pravovremeno su informisali Ministarstvo da nisu u mogućnosti da doputuju u Crnu Goru do 18. januara", rekli su u Ministarstvu.

Najavljeno je da će, imajući u vidu činjenicu da nedolazak na ambasadorske konsultacije bez opravdanog razloga, predstavlja težu povredu službene dužnosti, Ministarstvo protiv opozvanih ambasadora pokrenuti disciplinski postupak.

"Okončanjem disciplinskog postupka, opozvanim ambasadorima bi mogao prestati i radni odnos2, rekli su u Ministarstvu.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.