IMA 1 CAKA U ZAKONIMA CRNE GORE, I MILU UOPŠTE NE IDE NA RUKU: Ovde su ga SAČEKALI
Milo opstruiše vladu, Foto: Youtube printscreen/A1TV Montenegro

milo đukanović

IMA 1 CAKA U ZAKONIMA CRNE GORE, I MILU UOPŠTE NE IDE NA RUKU: Ovde su ga SAČEKALI

Đukanović opstruiše vladu, navode iz MSP-a

Objavljeno:

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštilo je da predsednik Milo Đukanović odbijanjem da potpiše opoziv sedam ambasadora opstruiše Vladu u sprovođenju Ustavom određenih nadležnosti koja se tiču kreiranja i vođenja spoljne politike zemlje.

Navedeno je da Zakonom o spoljnim poslovima nisu propisani razlozi za opoziv ambasadora i da stoga Vlada nije dužna da prilikom povlačenja i opoziva ambasadora navodi razloge u obrazloženju, imajući u vidu da je imenovanje i postavljanje diplomatsko- konzularnih predstavnika u nadležnosti Ministarstva spoljnih poslova, odnosno Vlade, a da je predsednički potpis stvar protokolarnog karaktera i diplomatske prakse.

"Ukazujemo predsedniku Đukanoviću da se u Ukazu o opozivu, koji on potpisuje, tamo gde i kada ima razloga za opoziv, ne navodi niti jedan razlog, već se samo Ukazom konstatuje opoziv ambasadora sa sedištem u pomenutoj zemlji prijema", ističe Ministarstvo, prenose Vijesti.

Ministarstvo spoljnih poslova takođe podseća da Đukanović tokom 2018. godine nije imao problem da, na predlog tadašnje Vlade, opozove ambasadora Crne Gore, bez ikakvog prethodno dostavljenog obrazloženja, iako je taj diplomatski predstavnik službovao u važnoj državi, članici NATO i EU.

Kako se navodi, Ministarstvo dovodi u pitanje i Đukanovićevu želju za funkcionalnu kohabitaciju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.