SPREMAN DA SE DOGODI OPŠTI HAOS: Đukanović poziva pristalice na ustanak za Božić, evo kako glasi poziv građanima!
Milo Đukanović, Foto: EPA-EFE/PATRICK SEEGER

crna gora

SPREMAN DA SE DOGODI OPŠTI HAOS: Đukanović poziva pristalice na ustanak za Božić, evo kako glasi poziv građanima!

Odbijanjem da potpiše set zakona koje je usvojila Skupština, predsednik Crne Gore dodatno je ohrabrio svoje pristalice da otpočnu sa manifestacijom radikalizma

Objavljeno:

Đe si za Božić? Na ustanak! Za pravo, čast i slobodu Crne Gore!

Ovako glasi poziv koji građanima Crne Gore preko društvenih mreža upućuju pristalice DPS nakon što je predsednik Milo Đukanović odbio da potpiše set zakona, između ostalog i Zakon o slobodi veroispovesti, pod naivnim izgovorom da je „utvrđeno da nije bilo kvoruma”.

To je izgleda dalo podstrek radikalnom delu njegovog biračkog tela, koji sada poziva narod na pobunu. I to ni manje ni više nego na Božić, pokušavajući na taj način da probude osećanja kod onog dela javnosti čiji je stav o 1918, zasnovan na istorijskim falsifikatima.

AKO PREKRŠI USTAV, SMENJUJU GA!

Razlog za to što Milove pristalice pozivaju na ustanak u Crnoj Gori je činjenica da ne postoji ustavna mogućnost da Đukanović drugi put vrati zakone. Ukoliko bi mu palo na pamet da povuče taj potez, Đukanović bi prekršio Ustav, a Parlament bi u vezi s tim mogao da pokrene proceduru razrešenja predsednika Crne Gore. Upravo tako može da se tumači samouverenost potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, koji je zapretio Đukanoviću smenom zbog ovog poteza.

– Ako prekrši Ustav, smenićemo ga! – saopštio je Abazović.

S druge strane, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručuje da Đukanović ne dozvoljava mirnu tranziciju vlasti.

SVE ZA FOTELJU!

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić u izjavi za novine Objektiv kaže da je uveren da će Đukanović na kraju potpisati zakon i da će učiniti sve da ostane u fotelji.

– DPS je jedna ekstremistička organizacija, a njihov šef Milo Đukanović je koordinator svih akcija, pa i ove u kojoj se poziva na ustanak. Neki delovi Ustavnog suda se sada muče procedurama kako da spase svog predsednika ako i drugi put ne potpiše zakon. Ali potpisaće Milo Đukanović sve, samo da ostane predsednik i da čuva fotelju do zadnjeg trenutka – zaključuje Mandić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.