ABAZOVIĆA I ZDRAVKA DOČEKALO OVO KADA SU DOŠLI NA POSAO, SVE POKIDALI, OPUSTOŠILI: Milovi napravili nered i SVINJAC
Abazović i Krivokapić, Foto: printscreen

OPŠTI HAOS

ABAZOVIĆA I ZDRAVKA DOČEKALO OVO KADA SU DOŠLI NA POSAO, SVE POKIDALI, OPUSTOŠILI: Milovi napravili nered i SVINJAC

Opšti haos zatekli su članovi nove Vlade Crne Gore, ministri, ali i direktori javnih ustanova...

Objavljeno:

Nakon smene, čelnici režima Mila Đukanovića ostavili su iščupane kablove, premeštene stolove, rasturene kompjutere, višemilionske dugove.

Novi ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Aleksandar Stijović, saopštio je da je bio u šoku prvog radnog dana. Dočekao ga je rusvaj i finansijski haos! Obelodanio je jednu od odluka od 5. septembra, kojom je tadašnje Ministarstvo poljoprivede dalo dodatak na platu od 30 odsto svakog meseca, izuzev januara i oktobra.

- Ukupan iznos koji je otišao na ovu vrstu stimulansa bio je 300.000 evra. I to samo za šest ili sedam meseci - kazao je Stijović, dodajući da je došao u posed spiska po kom je određenim ljudima isplaćivana i naknada za stanovanje! - Tu je 55 imena! Njima je odobrena naknada od 100 evra na mesečnom nivou na godinu dana. Radilo se o 55.000 evra, što sam odbio da potpišem.

Frapantno je i da se u Podgorici rekonstruiše prostor resornog ministarstva, što će da košta budžet 7,5 miliona evra! A radi se, kako navodi Stijović, o hoblovanju podova, zameni stolarije, spuštanju plafona.

- Za tu vrednost mogla bi se napraviti nova zgrada! A ovde se radi o renoviranju. Zanimljivo je da je trebalo da radovi budu završeni do sredine januara, a ljudi iz Ministarstva su izmešteni u Republički zavod za urbanizam i planiranje koje je vlasništvo brata Mila Đukanovića, gde je potpisan ugovor o zakupu do kraja marta - dodaje Stojović, podsećajući da u ministarstvu koje vodi ima 184 zaposlena i 26 po ugovoru o delu. Tu je i 46 vozila što znači da svaki četvrti ima službeno vozilo! Toliko javašluka jedna Švajcarska ne bi izdržala.

Direktor NPCG, Elvir Klica je, kako je saopštila Marina Jočić koja je došla na to mesto, na državni račun kupio telefon od 600 evra! Gubitak po završnom računu je oko 850.000 evra. Za poreze i doprinose za plate dug je 470.000 evra, a po reprogramu 100.000 evra. Kupljena su tri automobila od 50.000 evra, drveni čamci od 20.000, sniman je film o NP po ceni od 14.000 evra, izgrađen toalet u NP "Biogradska gora" za 16.500, dok je za poribljavanje kanala na Vranjini utrošeno 11.500 evra. Tako je u godini, u kojoj zbog korone uopšte nije bilo turista, bespotrebno utrošeno 112.000 evra.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.