MILO O GAŠENJU CRNOGORSKOG GIGANTA: Situacija nimalo nije naivna
Milo Đukanović, Foto: EPA-EFE/PATRICK SEEGER

RIZIČNO I NEPROMIŠLJENO

MILO O GAŠENJU CRNOGORSKOG GIGANTA: Situacija nimalo nije naivna

Vlada Crne Gore gasi ''Montenegro erlajnz'' i osniva novu kompaniju sa državnim kapitalom

Objavljeno: 19:56h

Ugasiti biznis je jednostavno i brzo, čak i nacionalnu avio-kompaniju, ali može biti i veoma rizično i nepromišljeno, posebno u zemlji koja četvrtinu svog BDP stvara u turizmu, a koja nije iskoristila ni 50 odsto svojih potencijala u toj delatnosti, ocenio je večeras predsednik Crne Gore Milo Đukanović, povodom najava o gašenju nacionalne avio-kompanije ''Montenegro erlajns''.

"Neće ih ni iskoristiti bez lakše dostupnosti destinacije, a nje nema, između ostalog, i bez nacionalnog avio-prevoznika. O tom našem nacionalnom, razvojnom interesu niko neće brinuti osim naše Vlade'', poručio je Djukanović na Tviteru.

On je dodao da današnja odluka nije izraz takve brige i da bi pre rekao ''da je reč o čistom populizmu, sa moguće nenadoknadivim štetama po nacionalnu ekonomiju".

Vlada Crne Gore gasi ''Montenegro erlajnz'' i osniva novu kompaniju sa državnim kapitalom, preneli su ranije danas crnogorski mediji.

''Za kompaniju 'Montenegro erlajnz', uz svu dobru volju, ne možemo da pronađeno zakonito rešenje kako bi opstala'', izjavio je ranije danas ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.