KRIVOKAPIĆ PROGOVORIO O ZABRANAMA ULASKA U CRNU GORU: Da li je moguće da je ovo izrečeno?
Printscreen/youtube: Zdravko Krivokapić, Foto: Printscreen/Youtube

CRNA GORA

KRIVOKAPIĆ PROGOVORIO O ZABRANAMA ULASKA U CRNU GORU: Da li je moguće da je ovo izrečeno?

- Sloboda kretanja je data coveku od rodenja, a ne postoji niti jedan razlog, niti mišljenje koje treba da bude prepreka da čovek bude slobodan da dođe gde hoće - rekao je crnogorski premijer.

Objavljeno:

Premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić, najavio je danas za Tanjug razmatranje odluke o ukidanju zabrane ulaska u zemlju pojedinim ličnostima iz Srbije, poput Vlade Georgijeva i Matije Bećkovića, uz ocenu da ničije mišljenje ne može da ugrozi bezbednost Crne Gore.

Na pitanje Tanjuga da li se takva "sloboda mišljenja" odnosi i na ambasadore, konkretno ambasadora Vladimira Božovića, Krivokapić kaže da - iako svako ima pravo na mišljenje, ambasadori moraju da vode računa o svom iskaz.

- Ako taj iskaz vređa nezavisnost i suverenitet neke države, naravno da ćete preduzeti odredene mere bez obzira ko je ambasador - kaže Krivokapić.

Na pitanje o mogućnosti ukidanja zabrane za Bećkovića i Georgijeva, Krivokapić kaže: Apslolutno razmišjamo o tome. Sloboda kretanja je data coveku od rodenja, a ne postoji niti jedan razlog, niti mišljenje koje treba da bude prepreka da čovek bude slobodan da dođe gde hoće, rekao je crnogorski premijer.

Tokom posete Briselu, premijer Crne Gore je na pitanje Tanjuga o najavama ukidanja zabrana koje su prethodne vlasti uvele pojedincima iz Srbije, poručio da će se razmotriti ko je, kako i zbog čega doneo takvu odluku, ako ona uopšte i postoji.

-Smatram da bi trebalo da napravimo univerzalan princip da nikome ne možemo zabraniti ulazak u CG ako taj nije terosrista, jer bezbednost jeste iznad svega - kaže Krivokapić

Ističe i da nije čuo da iIčije mišljenje može da ugrozi bezbednost države.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.