ĐUKANOVIĆ UDARIO NA CRKVU NIKAD JAČE: Da li je moguće da je ovo rekao?
Milo Đukanović, Foto: EPA-EFE/PATRICK SEEGER

SKANDAL

ĐUKANOVIĆ UDARIO NA CRKVU NIKAD JAČE: Da li je moguće da je ovo rekao?

Milo Đukanović izjavio da ne želi državu po srednjovekovnom modelu u kojem će se iz crkve upravljati državom

Objavljeno:

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, koji je i lider najuticajnije opozicione DPS, poručio je danas u Nikšiću da ta stranka ne želi državu po srednjovekovnom modelu prema kojem će se iz crkve upravljati državom.

Rekao je da DPS želi Crnu Goru koja će biti demokratska, u kojoj će verske zajednice imati svoje mesto.

- Pokušavaju da predstave da je u Crnoj Gori sve propalo i da je sve to propalo zahvaljujući DPS-u. Upravo je suprotno, u ovih 30 godina urađeno je više za Crnu Goru, nego u bilo kojih 30 godina u njenoj prethodnoj istoriji...- rekao je Ðukanović.

Govoreći o aktuelnoj situaciji uoči predstojećeg stranačkog kongresa u januaru naredne godine, Ðukanović je rekao da je DPS sada pred zahtevom kako da, kako je kazao, "pametno" odgovori očekivanju javnosti i obnovi poverenje građana.

- Na Kongresu ćemo se potruditi da pošaljemo veoma jasnu poruku biračkoj javnosti Crne Gore, da pošaljemo poruku poštovanja, da pošaljemo poruku - razumeli smo šta ste nam kazali - naveo je Ðukanović i dodao da će to biti cena koju je DPS spreman da plati da bi ubrzao proces rehabilitacije i povratio poverenje izgubljeno na avgustovskim parlamentarnim izborima.

Kritički se osvrnuo i na aktuelnu vlast i ocenio da oni, kako je naveo, "zapravo niti znaju dubinu problema, ni u balkanskoj politici, ni u evropskoj politici, ni u crnogorskoj politici...".

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.