IZJAVA DRITANA ABAZOVIĆA DIGLA SVE NA NOGE: Ovo je malo ko očekivao od novog POTPREDSEDNIKA VLADE Crne Gore!
Dritan Abazović, Foto: Printscreen

PUTEVI SARADNJE

IZJAVA DRITANA ABAZOVIĆA DIGLA SVE NA NOGE: Ovo je malo ko očekivao od novog POTPREDSEDNIKA VLADE Crne Gore!

On je prokomentarisao i očekivanja od mehanizma za saradnju

Objavljeno:

Crna Gora treba da baštini najbolje odnose sa svim državama sveta, naročito sa velikim silama, kakva je Kina, izjavio je Dritan Abazović, potpredsednik Vlade Crne Gore.

- Nova vlada treba da bude posvećena toj saradnji. Dakle moramo naći modele koji će zadovoljiti interese obeju država. Nadam se da će Kina kao izuzetno moćna država, koja povećava svoj uticaj svuda u svetu, biti zainteresovana za unapređenje saradnje sa Crnom Gorom - rekao je Abazović za Kinesku medijsku grupu, prenosi CRI.

On je prokomentarisao i očekivanja od mehanizma za saradnju "17+1".

- Svi mehanizmi koji govore o mobilnosti privrede i mogućnosti da se više međunarodnih faktora uključi u podizanje ukupnog BDP-a Crne Gore za mene lično su prihvatljivi. Ne mogu da kažem konkretno na kojim projektima treba sarađivati, ali sve ono što je u funkciji poboljšanja mobilnosti radne snage, velikih infrastrukturnih projekata i projekata koji su značajni u regionalnom kontekstu ili u državnom kontekstu, svakako zaslužuju pažnju - rekao je Abazović.

On je ocenio da će godina 2021. biti veoma teška za crnogorsku ekonomiju, jer postoji velika neizvesnost šta će biti sa turističkom sezonom, a tu su i velike posledice koje je ova godina ostavila po privredu Crne Gore.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.