MITROPOLIJA: Četrdesetodnevni pomen Amfilohiju bez prisustva vernika, crkva otvorena tokom dana
Mitropolija je izdala zvanično saopštenje, Foto: Dado Đilas

liturgija

MITROPOLIJA: Četrdesetodnevni pomen Amfilohiju bez prisustva vernika, crkva otvorena tokom dana

U Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici biće služena sveta arhijerejska liturgija kojoj će prisustvovati samo predstavnici SPC

Objavljeno:

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da će sutra, 40. dana od smrti mitropolita Amfilohija, služiti liturgiju i četrdesetodnevni pomen u svim parohijskim i manastirskim crkvama u mitropoliji i Eparhiji budimljansko-nikšićkoj.

U Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici biće služena sveta arhijerejska liturgija kojoj će prisustvovati samo predstavnici SPC, a crkva će za sve vernike biti otvorena celog dana.

"Imajući u vidu ozbiljno epidemiološko stanje u Crnoj Gori, a shodno preporukama nadležnih zdravstvenih institucija i zvaničnim stavom i blagoslovom naše crkve, liturgiji će prisustvovati isključivo sveštenstvo i monaštvo, dok će svim vernicima biti omogućeno da tokom celog dana prilaze i poklone se grobu blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, pomole se i zapale sveću za pokoj njegove duše", navodi se u saopštenju Mitropolije.

U saopštenju se dodaje da će liturgija biti zatvorena za sve novinarske ekipe, a da će biti obezbedjen direktan video i audio prenos koji će se emitovati putem internet sajtova Mitropolije i radija Svetigore.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.