IZMIŠLJENE OPTUŽNICE! NIJE ZASLUŽIO DA SEDI NA OPTUŽENIČKOJ STOLICI! Albanski ministar iz CG POVILENEO zbog Tačija
Zenka, Foto: Printscreen / RTCG

mehmed

IZMIŠLJENE OPTUŽNICE! NIJE ZASLUŽIO DA SEDI NA OPTUŽENIČKOJ STOLICI! Albanski ministar iz CG POVILENEO zbog Tačija

"Ono što ja želim i očekujem jeste da izadju što pre i osvetlaju obraz albanskom narodu", poručio je Zenka

Objavljeno:

Crnogorski ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka izjavio je da je potvrdjivanje optužnice protiv vodja Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Hašima Tačija, Kadri Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Selimija, klasičan primer izjednačavanja žrtve sa zločincem. On je za portal Ulcinj kazao da zločince treba tražiti na drugim mestima, a ne tu gde ih najmanje ima.

"To su izmišljene optužnice. Od srca im želim sve najbolje i da što pre izadju iz te sudnice u Hagu, jer mislim da krajnje nepravedno sede na tim optuženičkim stolicama", istakao je Zenka.

Prema njegovim rečima, Hašim Tači i ostali optuženi su borci za slobodu, a ne ratni zločinci.

"Ono što ja želim i očekujem jeste da izadju što pre i osvetlaju obraz albanskom narodu", poručio je Zenka.

Sudija za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova (poznatog i kao sud za zločine OVK) objavio je juče odluku kojom je 26. oktobra potvrdio optužnicu protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija.

Redigovana verzija odluke za javnost, napisane na 236 strana, objavljena je u celosti na sajtu Specijalizovanih veća na engleskom jeziku.

U njoj je detaljno objašnjen stav sudije zašto smatra da postoji opravdana sumnja da su Tači i ostali počinili zločine za koje su optuženi, a za koje će im se suditi pred tim većima.

Hašim Tači je od 2015. godine počasni gradjanin Ulcinja. Tu titulu dodelio mu je tadašnji predsednik opštine Ulcinj Fatmir Djeka, na svečanoj sednici povodom Dana opštine. Za počasnog gradjanina Ulcinja tada je proglašen i Edi Rama, koji je u tom trenutku 2015. godine bio premijer Albanije, dok je Tači tada bio vicepremijer Kosova i ministar spoljnih poslova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.