CRNOGORCI, ŽEŠĆE STE SE OBRUKALI! Milačić: Proterivanje Božovića akt nedoraslih i neodgovornih
Marko Milačić, Foto: Youtube printscreen/Alternativna televizija

šokčina

CRNOGORCI, ŽEŠĆE STE SE OBRUKALI! Milačić: Proterivanje Božovića akt nedoraslih i neodgovornih

U saopštenju za javnost, on je ocenio da je ovaj postupak "zaveštanje" novoj crnogorskoj vlasti "od odlazećih, najprljavijih igrača u istoriji moderne politike

Objavljeno:

Predsednik crnogorske stranke Prava Crna Gora Marko Milačić osudio je danas odluku odlazeće crnogorske vlade da ambasadora Srbije proglasi za personu non grata kao akt "nedoraslih i neodgovornih".

"Najnoviji diplomatski skandal, u još jednoj sramnoj režiji odlazeće vlasti, zadnji je pokušaj poraženog i odbačenog DPS antisistema, da uradi sve što može da novoj vlasti ne ostavi samo prazne budžetske kase, haotično stanje u državnoj upravi, dugove i kredite, već da im za kraj pokvari još nešto, da ih pred Evropom zakoči u onome na šta je upravo Evropska komisija upozorila Crnu Goru u svom poslednjem izveštaju, na zabrinjavajuće tenzije u odnosu sa Srbijom", naveo je Milačić.

U saopštenju za javnost, on je ocenio da je ovaj postupak "zaveštanje" novoj crnogorskoj vlasti "od odlazećih, najprljavijih igrača u istoriji moderne politike" i "završni čin igre nedoraslih i neodgovornih kojim pokazaju da ni na kraju ne umeju da budu dostojni kraja".

"Završni je ovo čin trodecenijskog arčenja dobrosusedskih odnosa, crnogorske istorije, ali i crnogorske diplomatije koja je u režiji odlazećeg režima postala i bila puka alatka moćnika i rezervoar zaslužnih poslušnika, a ne državna diplomatija koja brani istinske interese Crne Gore", istakao je MiIačić.

Prema njegovim rečima, ovim činom crnogorska diplomatija demonstrirala je da je diplomatija sukobljavanja, diplomatija zaoštravanja, diplomatija kvarenja odnosa, ishitrena diplomatija, svađalačka diplomatija, a ne kako dolikuje ozbiljnoj diplomatiji - diplomatija mirenja i diplomatija građenja najboljih odnosa i prijateljstava.

On je podsetio da je odlazeća vlast "istu matricu ponašanja" pokazala i u slučaju pevača Vlada Georgijeva, kome je zabranjen ulazak u Crnu Goru zbog njegovih stavova o još aktuelnoj vlasti.

Milačić je dodao da je će Crna Gora uskoro dobiti novu vladu i novu diplomatiju koje će, kako je ocenio, "bez ikakve dileme raskrstiti sa ovakvim nezrelim i Crne Gore nedostojnim ponašanjem".

"Braćo u Srbiji, neka vas ne dodiruje odbacivanje od odbačenih i ostavljenih, u novoj crnogorskoj vlasti i narodu Crne Gore dobili ste istorijski bratski zagrljaj, naš zalog za budućnost, i dolazićete u Crnu Goru kada god poželite, naš bratski zagrljaj umiriće sve povampirene duhove odlazećih, a već prošlih gubitnika sopstvene vlasti i njihovim rukama privatizovane Crne Gore", zaključio je MIlačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.