ŽESTOKA OPTUŽBA IZ CRNE GORE ZA SRPSKO PRAVOSUĐE: Ne mešajte se u POSTUPAK za pokušaj TERORIZMA!
U konkretnom slučaju mogli ste da saslušate Velimirovića na okolnosti postojanja osnova, Foto: Profimedia

crna gora

ŽESTOKA OPTUŽBA IZ CRNE GORE ZA SRPSKO PRAVOSUĐE: Ne mešajte se u POSTUPAK za pokušaj TERORIZMA!

Oni su tada optužili Katnića da krije da je dobio dopis od srpskog Tužilaštva

Objavljeno:

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, optužio je tužioca za organizovani kriminal Srbije Mladena Nenadića da se grubo umešao u krivični predmet koji se odnosi na pokušaj terorizma a koji se vodi pred nadležnim državnim organima Crne Gore.To se navodi u odgovoru Katnića Nenadiću, a koji je je Tužilaštvo poslalo redakcijama, nakon što je srpski tužilac dostavio crnogorskim kolegama službenu zabelešku o saslušanju Mirka Velimorovića.

Velimirović je sa crnogorskim Tužilaštvom potpisao sporazum o priznanju krivice i uslovno je osudjen na pola godine zavora. On je time priznao učešće u pokušaju terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. i ta presuda je pravosnažna.

Lideri Demokratskog fronta, koji su osudjeni na po pet godina zatvora u prvostepenom postupku, Andrija Manadić i Milan Knežević su 11. novembra rekli su na konferenciji za medije da su obavešteni da je "lažni svjedok Velimirović dao iskaz da je pod pritiskom lažno svedočio", jer je priprećeno bezbednosti njegove porodice.

Oni su tada optužili Katnića da krije da je dobio dopis od srpskog Tužilaštva.

Milan Knežević rekao je da imaju informaciju da je početkom novembra Tužilastvu stigao iskaz Mirka Velimirovića u kome navodi da je bio ucenjen i da je zato "uperio prst u njega i Andriju Mandića".

Katnić u odgovoru Nenadiću navodi da "uzimanje obaveštenja u svojstvu građanina od pravnosnažno osuđenog Velimirovića u krivičnom postupku "terorizam u pokušaju", predstavlja presedan koji jasno pokazuje nameru mešanja u krivični postupak koji se vodi pred nadležnim sudom druge države".

"U konkretnom slučaju mogli ste da saslušate Velimirovića na okolnosti postojanja osnova ili osnovane sumnje da je neko, uključujući i glavnog specijalnog tužioca, izvršio krivično delo, ali niste mogli prikupljati obaveštenja na okolnosti izvršenja krivičnih dela za koja je ovo lice već pravnosnažno osuđeno", istakao je Katnić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.