REKTOR CETINJSKE BOGOSLOVIJE Perović: Nije tačno da je neko lobirao da Vučić govori na sahrani mitropolita!
- Nema potrebe da mi u Crkvi nagađamo šta će Sabor da uradi i da li će da donese pravu odluku, Foto: cetinje

ODBACIO NETAČNE TVRDNJE

REKTOR CETINJSKE BOGOSLOVIJE Perović: Nije tačno da je neko lobirao da Vučić govori na sahrani mitropolita!

Na pitanje ko će naslediti Amfilohija, Perović je rekao da se oni tim pitanjem u Srpskoj pravoslavnoj crkvi nisu bavili

Objavljeno:

CETINJE - Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović odbacio je danas kao netačne tvrdnje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić lobirao da govori na sahrani mitropolita Amfilohija.

"Nije tačno da je neko lobirao da Vučić govori na sahrani mitropolita", rekao je Perović u emisii Načisto na tv Vijesti. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je došao dobronamerno da izrazi saučešće i tako je, kaže, i doživeo njegov dolazak.

"Hvala mu na tome, kako kažu u Crnoj Gori, na dobro mu se vraćalo" i dodao da veruje Vučiću kada je rekao da nije ni imao nameru da govori.

Na pitanje ko će naslediti Amfilohija, Perović je rekao da se oni tim pitanjem u Srpskoj pravoslavnoj crkvi nisu bavili.

- Mi u crkvi smatramo da to nije ni među deset najbitnijih tema. Život crkve ne trpi zbog toga, kazao je Perović. Kao jedan od razloga za to je i imenovanje vladike budiljansko-nikšićkog Joanikija za administratora MPC.

- Nema potrebe da mi u Crkvi nagađamo šta će Sabor da uradi i da li će da donese pravu odluku. Crkva nema potrebe da o tom pitanju raspravlja, jer ga ne doživljava kao problem, kazao je Perović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.