CRNA GORA SE IZVUKLA IZ 1 STVARI, OD DANAS MOGU DA ODAHNU! Spasilo ih to što država za ovo NEMA USLOVE
Sinjajevina, Foto: printscreen

čuvari sinjajevine mogu da odahnu

CRNA GORA SE IZVUKLA IZ 1 STVARI, OD DANAS MOGU DA ODAHNU! Spasilo ih to što država za ovo NEMA USLOVE

Pantović je rekao da Vojska mora da vežba na svojoj teritoriji, te da ne žele da se konfrontiraju s narodom

Objavljeno:

On je u Jutarnjem programu saopštio da će Vojska Crne Gore tamo nastaviti svoje aktivnosti kad se za to steknu uslovi.

Pantović je rekao da Vojska mora da vežba na svojoj teritoriji, te da ne žele da se konfrontiraju s narodom.

- Mi smo prekjuče izvršili izviđanje, konstatovano je da se nisu stekli uslovi za gađanje i da to nije moguće. Izveštaj je dostavljen ministru odbrane i Savjetu za odbranu i bezbjednost. Pretpostavljam da će odluka biti donošena danas ili sjutra. VCG će tamo nastaviti aktivnosti kad se za to stenu uslovi. Kad svi uslovi budu zadovoljeni mi ćemo nastaviti s realizacijom vježbe - rekao je Pantović, navodeći da oni imaju ustavnu i zakonsku obavezu da rade.

On je, govoreći o odluci da poligon bude na Sinjajevini, rekao da je procedura pokrenuta na inicijativu Generalštaba 2013. Zaključkom vlade formiran je tim koji je definisao kriterijume za lokaciju.

- Osnovni kriterijumi su da je lokacija u državnoj svojini, da se zadovolje bezbednosni standardi, dakle da lokacija bude udaljena od naseljenih mesta, i treća da zemljište bude manevarsko, da mogu vežbe da se izvode - rekao je Pantović, napominjući da su isključili u startu zone nacionalnih parkova.

Podseća da je Ministarstvo odbrane 2018. godine organizovalo okrugli sto na ovu temu, te da su se tada pojavile samo dvije NVO koje se bave zaštitom prirode.

- Bilo je dosta građana zainteresovanih koji su gore ljeti sa stokom, u nekoliko navrata smo slali pozive za otovrene razgovore. Za ovu vježbu znamo više od godinu dana. Vrlo transparentno smo ušli u ovu priču. Mi smo ubeđeni da neće biti bilo kakve štete - tvrdi Pantović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTCG)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.