DIREKTOR INSTITUTA ZA JAVNO ZDRAVLJE CRNE GORE REKAO JE NEŠTO JAKO ZABRINJAVAJUĆE: Ovo je njegova poruka
Koronavirus / Ilustracija, Foto: EPA-EFE/YAHYA ARHAB, Ilustracija

EVO ŠTA JE REKAO

DIREKTOR INSTITUTA ZA JAVNO ZDRAVLJE CRNE GORE REKAO JE NEŠTO JAKO ZABRINJAVAJUĆE: Ovo je njegova poruka

Ponovio je da je jedini način da se suzbije epidemija - nošenje maski, držanje distanci i higijena ruku i prostora

Objavljeno:

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša upozorio je danas da je epidemiološka situacija u zemlji "veoma ozbiljna", ali da zdravstveni sistem odgovara izazovu.

"I dalje se održava velika transmisija, situacija je ozbiljna i moramo da nastavimo da se borimo da sprečimo širenje bolesti. Nije lako, a to pokazuju i rezultati iz Evrope gde imamo ozbiljnu situaciju. U skoro svim zemljama došlo je do porasta broja zaraženih", kazao je Mugoša na konferenciji za novinare u Podgorici.

Ponovio je da je jedini način da se suzbije epidemija - nošenje maski, držanje distanci i higijena ruku i prostora.

"Ovih dana imamo veliki priliv uzoraka, pokušavamo sve da istestiramo... Naše ekipe rade i 18 sati dnevno... Doći će do mogućnosti da se na više meta testira u Crnoj Gori, gde ćemo uvesti i brze testove, a lakša će biti njihova dostupnost", rekao je Mugoša.

On je rekao da se Crna Gora bori, da se epidemija kontroliše i da, iako je prisutnost virusa visoka, zdravstveni sistem odgovara izazovu.

"Verovatno imamo više oporavljenih nego što prikazujemo, zato što je prošlo mnogo više dana nego što je potrerbno za oporavak, ali epidemiolozi su zauzeti i ne stižu da nam pošalju sve oporavljene. I taj podatak treba uskladiti sa realnim vremenom", rekao je Mugoša, prenele su podgoričke Vijesti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.