UVEDENE HITNO NOVE MERE ZBOG SKOKA BROJA ZARAŽENIH: Ovo mora da se poštuje, donešena odluka!
Foto: AP/Tanjug

pogoršala se epidemiološka situacija

UVEDENE HITNO NOVE MERE ZBOG SKOKA BROJA ZARAŽENIH: Ovo mora da se poštuje, donešena odluka!

Stopa obolevanja od koronavirusa u tim opštinama je iznad 800 na 100.000 stanovnika

Objavljeno:

Ugostiteljski objekti u Budvi, Cetinju, Kolašinu, Ulcinju i Žabljaku od ponedeljka će biti zatvoreni zbog pogoršanja epidemiološke situacije u tim opštinama, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Stopa obolevanja od koronavirusa u tim opštinama je iznad 800 na 100.000 stanovnika čime automatski prelaze u grupu tri opština u kojima će se od ponedeljka i u narednih 14 dana primenjivati pooštrene protivepidemijske mere i to: zabrana rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani osim za goste hotela) i zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, pišu "Vijesti online".

- Trenutno nema opština u kojima je stopa obolevanja preko 1200 na 100.000 stanovnika niti je za očekivati da se neka od opština nađe u toj kategoriji koja bi podrazumevala i zabranu kretanja u periodu od 22:00 do 05:00h časova - saopšteno je iz IJCG.

Kumulativna incidencija u Podgorici trenutno je 792,7 na 100.000 stanovnika te će odluka o eventualnom pooštravanju mera u Glavnom gradu biti donešena nakon statističke obrade svih uzoraka poslatih u Nemačku.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.