Prećutao da je radio za švercera lekovima, pa postao ministar zdravlja
Foto: Printscreen Youtube/Atlas TV Montenegro

oprao Cv!

Prećutao da je radio za švercera lekovima, pa postao ministar zdravlja

Ministar je bio izvršni direktor firme "Novit farm", pokojnog biznismena Radoslava Lala Sekulića sumnjičenog zbog šverca lekova i zloupotrebe kredita
Objavljeno: 14:05h

Ministar zdravlja Crne Gore Budimir Šegrt u svojoj zvaničnoj biografiji nije naveo da je bio izvršni direktor firme "Novit farm", pokojnog biznismena Radoslava Lala Sekulića, koji je sumnjičen zbog šverca lekova i zloupotrebe kredita vrednih desetine miliona evra.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Šegrt je u biografiji, objavljenoj na sajtu Ministarstva zdravlja, nabrojao sve zdravstvene ustanove i fakultetske jedinice u kojima je radio i poslove koje je obavljao u privatnim firmama, ali je izostavio tu kompaniju koja je dovođena u vezu sa sumnjivom nabavkom lekova.

foto: Shutterstock

Ime, sada pokojnog, kontroverznog biznismena poslednjih godina njegovog života pominjalo se u javnosti u aferama, vezanim za navodne malverzacije prilikom nabavke citostatika, a potom i u istrazi o zloupotrebama kredita dobijenih od "Agrobanke". Prema pisanju medija, Sekulić je krivičnu odgovornost izbegao zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Fabrika "Novit farma" je otvorena 10. februara 2006. godine, ali je već 2011. u nju je uveden stečaj. Šegrtovo ime pominje se i u dokumentaciji koja se odnosi na tender za prodaju 50 odsto udela u fabrici "Novit farm", objavljen 31. decembra 2007. godine.

Šegrt je naveo da je u decembru 2009. dobio posao u Atlas grupi kao vođa projekta "Meljine kompleksa". Početkom marta 2010. pripalo mu je mesto izvršnog direktora privatne zdravstvene ustanove Opšte bolnice Meljine. Potom je 19. decembra 2013. izabran u zvanje vanrednog profesora Univerziteta Crne Gore za predmet hirurgija iz oblasti ortopedija i traumatologija. Za ministra u vladi Mila Đukanovića imenovan je 18. marta 2015. godine.

(Espreso.co.rs / Dan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.